Zeci de copaci de pe marginea Drumului National 1 vor fi doborati astazi si maine, din cauza pericolului de a se prabusi peste masini. Silvicultorii au inceput actiunea, secondati de politie, in padurea de la Romanesti, din judetul Prahova, unde in urma cu aproximativ o luna, un autoturism a fost avariat serios in timpul unei furtuni. Soferul nu a putut evita un copac cazut pe sosea. Dupa ce angajatii Ocolului Silvic taie copacii, politistii opresc pentru cateva minute traficul, pentru ca toate crengile sa fie indepartate de pe sosea. Pana vineri seara, cel putin 40 de copaci aflati in stare avansata de degradare vor fi taiati.

Actiunea de taiere a copacilor seculari a fost demarata dupa ce luna trecuta, in urma unei furtuni, un copac de pe marginea DN1 a cazut pe o masina provocand pagube importante. La inceputul lunii august, trei oameni au murit, iar alti doi au fost raniti dupa ce un pom s-a prabusit peste autoturismul lor, in localitatea constanteana Basarabi.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.