Rezervata in a face pronosticuri legate de viitoarea motiune de cenzura a PSD sau de numirea unui viitor prim-ministru PD, Elena Udrea, invitata ieri la emisiunea Realitatea Zilei, a raspuns intrebarilor vizitatorilor site-ului realitatea.net. Vicepresedintele executiv al PD ne-a vorbit, in interviul urmator, despre amicitiile din politica, despre proiectele sale de viitor si totodata despre blogul pe care si-l va deschide in curand.

Iulian Sarbu: Ar fi posibila o reconciliere intre PD si PSD, avand in vedere ca aceste partide au fost candva un tot?

Elena Udrea: Ipotetic vorbind, pentru viitorul politic, de acum in 50 de ani. Totul e posibil. In acest moment partidul democrat, pe langa faptul ca are teza 100 in statut, isi face proiecte in functie de evenimentele politice care vor veni. In acest moment nu avem un proiect comun cu PSD-ul.

Reporter: Aveti un model in cariera de om politic?

Elena Udrea: Nu, niciodata nu am functionat dupa modele in viata. Nu am un model, dar sigur ca sunt oameni politici de la care consider ca am foarte multe de invatat.

Reporter: Va doriti un loc eligibil pe listele PD pentru alegerile europarlamentare?

Elena Udrea: Nu este una dintre tintele mele sa candidez la Parlamentul European.

Reporter: Ce tinte aveti in plan politic?

Elena Udrea: Deocamdata sa fac politica aici, sa duc la capat un proiect in care cred cu adevarat, dar pe care nu il pot face singura, ci doar impreuna cu alti oameni politici, anume acela de a reforma clasa politica. Mai vreau sa imi continui cariera crescand politic in partid si, de asemenea, intr-o etapa viitoare am in vedere Parlamentul Romaniei.

Reporter: Vorbind de ascensiunea in partid, la ce va ganditi?

Elena Udrea: Orice cariera politica presupune sa mai cresti si in partid. In PD sunt inca nou venita, cu o experienta redusa fata de colegii mei. Eu ma proiectez de acum incolo ca om politic pe urmatorii 30 de ani.

Reporter: Va doriti sa ajungeti presedinte PD-ului de acum in 30 de ani?

Elena Udrea: Nu, chiar nu ma gandesc la asta.

Reporter: Totusi, ati avut sansa sa fiti numita la scurt timp de la intrarea in PD secretar executiv.

Elena Udrea: Cred ca merit! Sunt un om care nu se fereste de batalii, sunt un om care si-a asumat foarte multe lupte, pe care le-am dus onest, le-am dus cinstit si cred ca, in politica, oamenii care au curaj de a-si sustine ideile, proiectele, chiar cu riscul de a deveni tinte ale opiniei publice, acesti oameni trebuie creditati, sprijiniti.

Reporter: Credeti ca sunt oameni politici carora le e teama de Elena Udrea?

Elena Udrea: Nu cred si nici nu vad de ce.

Reporter: Exista prietenii in politica, din punctul dumneavoastra de vedere?

Elena Udrea: Exista prietenii in afara politicii, dar daca intamplator acesti prieteni fac si ei politica este alta poveste. In general, in politica exista parteneriate pe care le faci pentru proiecte pe termen lung sau scurt, insa prieteniile nu se fac ca o consecinta a activitatii politice. Am foarte multi amici si am si multi prieteni care fac politica, nu toti sunt in PD, dar sigur ca in acest moment cei mai apropiati imi sunt prietenii mei din PD.

Reporter: Inteleg ca aveti o relatie buna cu doamna Barbu, cu doamna Boagiu...

Elena Udrea: Da, da. Am o relatie buna cu cei cu care ma vad mai des, pentru ca asa este firesc. Cand te vezi mai des, te cunosti mai bine si relatiile se strang. In general, incerc sa ma integrez in echipa si sa ma apropii de toti cei cu care lucrez.

Reporter: Cu doamna Adriana Saftoiu ce fel de relatie aveti?

Elena Udrea: In acest moment nu avem niciun fel de relatie. Am avut o relatie foarte buna cat timp am fost colege la Cotroceni.

Reporter: V-ati gandit sa va faceti blog?

Elena Udrea: In acest moment lucrez la un site care va contine si un blog. Aceasta idee aparut dintr-o necesitate pe care am resimtit-o, aceea de a raspunde sau de a avea o atitudine in anumite situatii in care eu nu reusesc sa am o atitudine publica, pentru ca nu pot sa apar in fiecare zi si sa dau raspunsuri la tot felul de lucruri care se spun despre mine sau lucruri care ma deranjeaza in general, chiar daca nu au legatura cu mine, sau lucruri despre care eu am o alta opinie decat opinia generala. Astfel, am gasit de cuvinta ca, pentru cei care vor fi interesati vreodata de felul in care gandesc un subiect sau de pozitia Elenei Udrea fata de o acuzatie care i se aduce, va fi simplu sa intre si sa citeasca pe blog. Sper ca pana la mijlocul lui septembrie site-ul sa fie activ.

Reporter: V-ati aratat suparata de ceea ce a aparut in Cancan legat de dumneavoastra. Veti da in judecata publicatia?

Elena Udrea: Nu, pentru ca este foarte greu in Romania sa demonstrezi prejudiciul de imagine intr-un context ca acesta. Eu sunt avocat si stiu ce vorbesc. Nu exista o practica, este foarte greu sa dovedesti prejudiciul de imagine atunci cand s-au publicat niste fotografii care vin dintr-un spatiu public si prezinta o persoana care in acel moment era intr-o zona publica. Dar ma gandesc foarte serios ca in astfel de situatii sa fac o plangere la Oficiul impotriva discriminarii, pentru ca problema mea a fost nu faptul ca s-au dat imaginile, ci felul in care au fost exploatate unele imagini pe care eu le-am considerat indecente si textele care le-au insotit.

Reporter: Mai aveti timp si de avocatura?

Elena Udrea: Mai am timp, pentru ca asta e, nu incetez sa profesez. Inca castig mare parte din venituri din avocatura si consider ca orice om trebuie sa aiba o meserie. In politica multi vin de nicaieri, nu au facut nimic in viata lor si, daca i-ai lasa fara functiile pe care le asigura politica, nu ar fi in stare sa faca nimic. De aceea eu cred ca fiecare politician trebuie sa demonstreze si in viata privata ca e in stare sa faca ceva.

Reporter: Ati spus ca ati dori sa candidati pentru un loc in Parlament. Va ganditi la Camera sau la Senat?

Elena Udrea: Nu m-am gandit inca, dar acolo unde voi decide impreuna cu partidul ca este nevoie de mine.

Reporter: Ati mai accepta o functie publica asemeni celei pe care ati avut-o la Cotroceni?

Elena Udrea: Nu mai intra in proiectele mele de viitor sa mai ocup astfel de functii.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.