In spatele relatiei amoroase dintre Liliana Ghervasuc si Mihai Bogza se ascunde o mare afacere care poate pune in pericol banii jucatorilor la Loto

Loteria Romana a reprezentat de-a lungul timpului o sursa de imbogatire nu doar pentru simplii jucatori, ci si pentru diversi oameni de afaceri. Fondurile Companiei Nationale Loteria Romana au fost o adevarata atractie, sumele uriase din conturile acestei institutii fiind vanate in permanenta.

De la Cristea la Ghervasuc

Unele dintre cele mai mari afaceri cu banii Loteriei au avut loc in perioada in care aceasta institutie a fost condusa de Nicolae Cristea. Numerosi oameni de afaceri, dintre care cel mai cunoscut este George Copos, au profitat din plin de pe urma banilor stransi de la milioanele de jucatori. Odata cu demiterea lui Nicolae Cristea si numirea in fruntea companiei a fostei secretare a firmei Balli, Liliana Ghervasuc - membru al Partidului Conservator-, parea ca Loteria a iesit din sfera scandalurilor. Lucrurile nu stau insa intocmai. Ba dimpotriva. Compania Nationala Loteria Romana continua sa fie locul unde se pun la cale, si de multe ori se si realizeaza, afaceri extrem de profitabile. Grav este ca toate aceste jocuri au loc chiar sub ochii si cu acordul direct al directoarei Liliana Ghervasuc. Daca in mandatul lui Nicolae Cristea principalul beneficiar al banilor Loteriei Romane era George Copos, acum, locul acestuia pare a fi fost luat de Mihai Bogza. Un personaj extrem de cunoscut si de influent in mediile de afaceri. Personaj care, dupa ultimele dezvaluiri de presa, este la un pas sa ajunga sa administreze conturile Loteriei, datorita relatiei amoroase pe care o are cu directoarea Liliana Ghervasuc, relatie dezvaluita de cotidianul "Can-Can".

Antecedentele amorezului Bogza

Povestile de dragoste ale directoarei Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, in varsta de 38 de ani, au fost prezentate publicului larg in aceste zile de catre reporterii cotidianului "Can-Can". Aceasta are o relatie amoroasa cu presedintele Bancpost, Mihai Bogza. Un personaj care, asa cum spuneam, este extrem de influent in mediile financiare si care a avut mai multe probleme cu legea. Fost vicepresedinte al BNR, Bogza a contribuit din plin la falimentarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Dupa cum ZIUA a dezvaluit, intr-un raport al Parlamentului se precizeaza extrem de clar faptul ca devalizarea BIR a fost rodul "unei actiuni de crima organizata si coruptie institutionalizata", pusa la cale de "un grup de interese" constituit din mai multe persoane, printre care la loc de cinste se afla si Mihai Bogza. Nu in ultimul rand, actualul amant al lui Ghervasuc a fost acuzat si de fals in declaratia de avere.

In mod normal, nu ne-ar interesa viata amoroasa a secretarei care conduce Loteria. Mai ales ca este nemaritata. Subiectul este insa unul destul de sensibil, intrucat aceasta idila i-ar putea aduce beneficii extrem de mari presedintelui Bancpost, intr-un mod nu tocmai moral sau legal. Concret, se pare ca Loteria Romana este foarte aproape sa isi mute conturile in banca prietenului Lilianei Ghervasuc. Mai mult, institutia condusa de fosta secretara a devenit brusc interesata si de unele dintre activele Bancpost care au apartinut Centrocoop si UCECOM.

Bani multi pentru Bancpost

Loteria Romana are in prezent conturi la Banca Comerciala Romana, Raiffeisen, Banca Romana de Dezvoltare si Banca Transilvania. Cu toate acestea, in institutie se discuta, tot mai mult, despre o eventuala mutare a conturilor catre Bancpost, unde presedinte este Mihai Bogza, iubitul secretarei din fruntea Loteriei. In cazul in care aceasta mutare va avea loc, cel care va avea de castigat cel mai mult va fi banca pastorita de Mihai Bogza. Bancpost ar castiga automat o stabilitate financiara mult mai mare, ar avea o alta credibilitate, iar, ce e mai important, ar putea putea rula sume uriase de pe urma carora sa aiba beneficii importante. Iar sumele chiar sunt uriase. Aproximativ 70% dintre incasarile Loteriei ajung in conturile deschise la diverse banci. Doar din restul de 30% se platesc castigurile, salariile angajatilor, chiriile sau costurile legate de intretinerea spatiilor.

Cel mai scump bilet la Loto

Paradoxal este ca intr-o tara saraca precum Romania, pretul unui bilet la Loto este mai scump decat oriunde pe glob. In SUA spre exemplu o varianta simpla costa un dolar, in timp ce in tari precum Gremania, Franta, Belgia, Italia sau Spania un bilet simplu este de un euro. La noi pretul unei variante simple scoate din buzunarul romanului 1,5 euro.

Pe de alta parte, trebuie spus ca in cazul in care banii Loteriei, deci ai statului, ar ajunge la Bancpost, practic acestia ar fi la discretia cuplului Ghervasuc-Bogza. Care, prin intermediul bancii la care presedinte este iubitul directoarei, ar putea fi folositi in fel de fel de scopuri. Cu alte cuvinte, sume uriase ar putea fi rulate si utilizate, prin diverse metode, in fel de fel de afaceri din care ar avea de castigat cuplul Bogza-Ghervasuc. Practic, exista riscul ca banii statului sa ajute la dezvoltarea, sa zicem, a unei afaceri de familie.

De asemenea, mutarea banilor Loteriei la Bancpost nu este chiar indicata daca ne gandim la "antecedentele" lui Mihai Bogza. Mai exact, la scandalul in care acesta a fost implicat. Este vorba despre falimentarea Bancii Internationale a Religiilor. Iata insa ca acest lucru nu conteaza pentru secretara din fruntea Loteriei. Liliana Ghervasuc este gata sa dea banii companiei pe care o conduce pe mana iubitului ei suspectat ca a participat la falimentarea unei banci.

Modelul Nicolae Cristea

Liliana Ghervasuc pare sa fi adoptat modelul predecesorului ei Nicolae Cristea (foto). Mai exact, la fel ca si in cazul afacerilor dintre Nicolae Cristea si George Copos, conservatoarea Ghervasuc se pregateste sa bage sume uriase in conturile iubitului ei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.