Preafericitul Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice, este personalitatea care are sansele cele mai mari de a primi purpura de print al Bisericii in aceasta toamna.
Papa Benedict al XVI-lea ar urma sa convoace un Consistoriu in luna noiembrie, relateaza agentia catholica.ro, care citeaza presa italiana. In cadrul acestui Consistoriu ar urma sa fie creati noi cardinali.
Demersul este necesar pentru ca Sfantul Parinte a inlocuit o serie de inalti functionari ai Bisericii Catolice, numiti de Papa Ioan Paul al II-lea.

Multi arhiepiscopi au primit deja posturi rezervate in mod traditional cardinalilor. Presa italiana noteaza numele a trei membri ai Curiei Romane care se afla pe lista posibililor viitori printi ai Bisericii, dintr-un total posibil de 15 numiri. Este vorba de guvernatorul statului Vatican, monseniorul Giovanni Lajolo, de prefectul Congregatiei pentru Bisericile Catolice Orientale, arhiepiscopul Leonardo Sandri, ori de pro-Marele Maestru al Cavalerilor Sfantului Mormant, arhiepiscopul John Foley, fost presedinte al Consiliului Pontifical pentru Comunicatiile Sociale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.