Vreau pe aceasta cale sa-mi exprim profunda indignare fata de bancurile cu politisti. Ele nu sint decit niste mistificari, care nu redau nici pe departe potentialul de inteligenta si bunele maniere ale acestor lorzi cu baston de cauciuc. Nu stiu cui ii sta mintea sa inventeze astfel de prostii, dar am o banuiala. Cred ca bancurile cu politisti sint inventate chiar de niste politisti, in scopul de a abate atentia de la realitate, care le este mult mai defavorabila.

Iata o mostra de realitate, mai de ris decit orice banc cu politisti

Intimplarile se petrec la Constanta, mai exact, la Politia Port Constanta. Personaje:

- O fata, nu pot sa-i dau numele. Pot sa va zic doar atit, ca are nume de bere blonda. Imi cer scuze celor care nu suporta alcoolul, dar e tot ce-mi permite sa zic despre identitatea ei. si apoi, daca i-am spune numele, s-ar putea sa considere unii ca bagam reclama mascata la respectiva bere.);

- Comisarul Adrian Feraru, sef Birou Siguranta Publica la Politia Port Constanta;

- Eu.

Mai apar tangential si alte personaje, ca Vasile Gurzu, zis Vica, patron de camioane, Gheorghe Buzescu, sef birou Siguranta Circulatiei Urbane Constanta, Marin Buzescu, director adjunct la Politia de Frontiera Constanta. Acestea fiind zise, sa inceapa realitatea.

Fata cu nume de bere blonda are o firma care se ocupa de transporturi de marfa. Pe 20 iunie, din Portul Constanta i-a fost furat un camion de marfa, in valoare de vreo 20.000 de euro. Din nefericire pentru hoti, ei au fost filmati de camerele de supraveghere din port, deci era o simpla formalitate identificarea lor. Pe 21 iunie, a anuntat Politia Port Constanta despre furt. Pe 22 iunie, o reprezentanta a firmei pagubite s-a intilnit in sediul Politiei cu seful Biroului de Investigatii, comisarul Adrian Feraru, care se ocupa de caz. in timpul discutiei despre hotia din port, intre doua suspine ale victimei, tam-nisam comisarul a venit cu o propunere personala de afacere. Adica n-ar vrea ea, victima furtului, sa colaboreze pe viitor cu o firma din domeniul transporturilor, o firma tare, care-i a unui sef de la Politia Rutiera Constanta?

Ma rog, zice comisarul, nu-i a lui la vedere, are un om drept paravan. si daca vor colabora cu firma asta, pe viitor va putea el sa aranjeze sa nu mai stea in port la cozi, aranjeaza si la incarcat si alte alea. Femeia n-a stiut ce sa raspunda in prima faza, nu vedea legatura cu cazul ei. Ea intrase in biroul unui politist ca victima a unui furt si acum trebuia sa iasa ca partener de afaceri al altui politist! Bulversata, a anuntat-o pe fata cu nume de bere despre intorsatura situatiei. Iar fata cu nume de bere, oricit s-a fortat, nu si-a putut explica decit intr-un singur mod tehnica inedita de prindere a hotilor pe care o folosea comisarul Feraru: politistul voia pesemne, in schimbul arestarii hotilor, un serviciu. spaga la Politie pentru prinderea hotilor, la asta chiar ca nu ma gindisem ca ar putea exista! La citeva zile, omul-paravan a sunat-o pe victima. S-a recomandat Vasile Gurzu si i-a facut cunostinta cu firma lui, de fapt a politistului Buzescu de la Politia Rutiera Constanta, pe care o cheama PITI MOL TRANS. Gurzu a spus ca ar avea nevoie, in prima faza, de niste capete de tractor.

De aici incepe distractia

Comisarul Feraru e un tip extrem de sincer in incercarea lui foarte inspirata de a mijloci afaceri intre victima unui furt si firma acoperita a capilor Politiei constantene. si mai ales, nu are pic de jena sa faca asta.

Ne-a dovedit-o mai intii telefonic. A vorbit cu el fata cu nume baubil.

Pentru varianta audio-video a intilnirii intrati pe www.catavencu.ro


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.