Primarul Constantei, Radu Stefan Mazare, s-a prezentat astazi, in jurul orei 10.15, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in calitate de invinuit intr-un dosar in care procurorii fac verificari privind activitatea Primariei Constanta, informeaza NewsIn.

In acest dosar sunt vizate mai multe schimburi de terenuri, vanzarea unui teren din zona Cazinoului din Constanta si o licitatie organizata pentru achizitionarea de instalatii electrice destinate impodobirii orasului cu ocazia sarbatorilor de iarna. Dosarul a fost constituit dupa ce DNA s-a autosesizat in aprilie 2005.

La intrarea in sediul DNA, Radu Mazare a declarat ca este nevinovat si a sustinut ca are acoperire legala pentru toate activitatile desfasurate. El a sustinut ca acesta ar fi un dosar politic prin care s-ar urmari scoaterea sa din cursa pentru primarie la viitoare alegeri locale. In sprijinul acestor afirmatii, Mazare le-a aratat jurnalistilor mai multe articole din presa locala si centrala, sustinand ca, in urma cu o saptamana, cand presedintele Traian Basescu a fost la Constanta pentru a boteza o nava, ar fi vazut si niste sondaje de opinie din reiesea ca el ar putea castiga un nou mandat la Primaria Constantei cu un procent de peste 60%, urmatorul contracandidat avand mult sub 10%.

Radu Mazare a mai sustinut ca Basescu ar fi spus atunci: "Pe asta ori il fac, ori o dau la pace cu el". "Eu nu vreau s-o mai dau la pace cu Basescu dupa ce m-a hartuit atata in ultimii doi ani si jumatate, acesta fiind un dosar facut la comanda politica", a mai declarat Mazare.

Pentru miercuri, procurorii au citat alti 36 de angajati ai Primariei si Consiliului Judetean Constanta.
Primarul Constantei este cercetat de DNA in alte patru dosare. In 29 martie anul acesta, el a scapat de un alt dosar in care procurorii anticoruptie au dat solutia de neincepere a urmaririi penale. Dosarul viza activitatea din ultimii cinci ani de la Primaria Municipiului Constanta si se afla in faza cercetarilor preliminare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.