Adriean Videanu a scos din joben un nou proiect tip Jules Verne: primarul general se apuca de contabilizat pomii din Capitala si anunta ca va intocmi un asa-zis „cadastru-verde“. Cadastristii il contrazic pe primar si spun ca pomii or fi ei infipti in pamant si deci imobili, dar nu pot fi intabulati in Cartea Funciara. Mai mult, expertii spun ca nu exista nici un cadru legal, iar operatiunea in sine ar dura ani de zile si ar presupune cumpararea de aparatura laser extrem de scumpa. De fapt, Videanu stie ca in Bucuresti sunt 1.500.000 de pomi, dar vrea sa inlocuiasca 70 la suta dintre acestia pentru importul a 200.000 de copaci, artari canadieni si platani, in valoare de 10 milioane de euro.

In plus, taierea copacilor in an electoral ar duce la scaderea drastica in popularitate a liderului PD.

O noua idee megalomana a prins contur in agenda primarului general al Capitalei, Adriean Videanu. „De saptamana viitoare vom incepe implementarea cadastrului verde“, a declarat acesta. Mai mult, Adriean spune ca va nota si starea de sanatate a fiecarui copac. Nu numai ca legal pentru copaci nu se intocmeste cadastru si cu atat mai putin intabulare, operatiunea in sine ar dura cativa ani si ar costa peste cinci milioane de euro. Oficial, scopul ar fi stoparea constructiilor pe spatiul verde si oprirea defrisarilor ilegale. De fapt, Videanu voia sa le anunte bucurestenilor o reimpadurire a Capitalei, cu artari si platani ce costa 10 milioane de euro.

Pentru a afla parerea unor specialisti, reporterii „Gardianul“ au apelat la cunostintele unor cadastristi autorizati. Toti cei cu care am discutat au bufnit in ras cand i-am intrebat cat cer ca sa le faca acte tuturor copacilor din Bucuresti. „Imposibil, nu ai cum si nici nu exista lege in acest sens. Or fi ei imobili, copacii, dar nu sunt prevazuti in lege pentru a intra in planurile cadastrale sau in cartea funciara sa fie intabulati. Asa, ca sa va raspund si eu in gluma, mi-ar trebui cam trei-patru sute de colaboratori, aparatura de peste un milion de euro si multa, foarte multa putere de munca“, ne-a declarat Elena B., PFA autorizata la Oficiul de Cadastru si Geodezie. Un alt cadastrist, Alexandru P., obisnuit cu lucrari de amploare, dar la terenuri, a izbucnit in ras: „Hai, dom'le, faceti glume?!? Cum sa faci cadastru verde la copaci? Ce nebun a mai gandit si asta? Se spala ceva bani? Da, m-ar tenta sa preiau lucrarea, numai ca nu este nimic in lege in acest sens. Cred ca as castiga vreo zece milioane de euro la acest proiect“, a adaugat mai mult in gluma cadastristul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.