"In urma situatiei create prin interceptarea si publicarea corespondentei private, doamna ambasador a solicitat revenirea in Centrala MAE pentru clarificarea, inclusiv pe cale juridica, a unor chestiuni personale care ar putea leza activitatea proprie si credibilitatea Ministerului Afacerilor Externe. Ministrul afacerilor externe a luat act si a acceptat cererea doamnei ambasador", se arata in comunicat.

MAE precizeaza ca dezaproba interceptarea corespondentei private, "fapt ce contravine inclusiv prevederilor constitutionale privitoare la viata intima, familiala si privata si la secretul corespondentei", si subliniaza ca informatiile aparute in presa prin publicarea corespondentei Manuelei Vulpe reprezinta "o chestiune personala".

Ministerul considera ca aceasta chestiune personala nu interfereaza in activitatea ambasadorului Vulpe si ca este o problema ce trebuie rezolvata in nume propriu.

Saptamana trecuta, pe site-ul www.spiritofromania.com- un site care apartine revistei romanilor din Australia, editata de Laurentiu Fulga - au fost postate zeci de e-mailuri ale ambasadorului Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, ce contin detalii despre presupuse relatii amoroase ale acesteia, dar si preocuparea pentru viitorul fiului ei si soarta casei in care locuieste, primita cu chirie de la RA-APPS.

In acest scop, ambasadoarea apeleaza la toti cunoscutii, inclusiv la Dorin Marian, seful Cancelariei primului-ministru, pe care il invita in Mexic impreuna cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. Din corespondenta publicata de presa reiese ca Vulpe ar fi avut o legatura amoroasa cu consilierul prezidential Teodor Baconschi si chiar cu Dorin Marian.