Uniunea Europeana ne plateste ca sa participam la un program de prevenire a efectelor caniculei. Dar, din motive inexplicabile, Romania a ales sa ramana pe tusa.

Bucurestiul nu a trimis la Bruxelles nici macar datele necesare inceperii proiectului. Comisia Europeana vrea sa monitorizeze prin acest plan efectele caniculei si ale poluarii. In urma analizelor, specialistii vor intocmi un plan de avertizare in caz de conditii meteo exceptionale. Oficialii de la Bruxelles inca asteapta datele de la Bucuresti.

Studiile au ajutat deja alte orase sa previna o mortalitate ridicata pe timpul caniculei. Bucurestiul lipseste insa in continuare de pe lista. Nici medicul coordonator pentru Romania, nici directorul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, nu au vrut sa vorbeasca despre acest subiect.

Daca nu va trimite la timp datele cerute de acest studiu, Romania va ramane din nou pe dinafara, iar in caz de urgente, nu va putea cere ajutor european.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.