Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu (PD), a dezvaluit intr-un interviu acordat BBC ca a semnat in studentie un angajament cu Securitatea. El sustine insa ca nu a dat si informatii, iar Securitatea l-ar fi lasat in pace pentru ca nu voia si nu voia.
Murgeanu a fost vazut recent facand "o vizita" la CNSAS. Si-a cerut dosarul, sustine el in interviul acordat BBC. Spre deosebire de cei care vor sa vada daca i-a urmarit Securitatea, Murgeanu stia insa ca a semnat un angajament cu fosta politie politica pe cand era student. "E o chestie foarte simpla, nici eu nu am stiut despre ce este vorba, ca ulterior am vazut, l-am cerut ca sa ma lamuresc", declara el pentru postul de radio.
Potrivit propriei relatari, in anul intai de facultate ar fi fost retinut de militie dupa ce a fost cu un student strain sa-si cumpere un casetofon dintr-un shop, cu valuta cumparata de la acel coleg.

POVESTEA
. "M-am dus acolo si cand am iesit ne-au luat frumos, ne-au bagat intr-o duba si m-am trezit la Sectia 1 intr-un beci. (...) Mi-am bagat nasul si, dom'le, gata, ai pierdut facultatea... Am intrat intr-o moara de genul asta... Lui i-au dat drumul, ca era cetatean strain, si am ramas eu la beciul respectiv. Ma rog, nu stiu daca asta e o scuza, dar eram bombardat, eram destul de tanar pe vremea aia... Ei mi-au spus ca 'dom'le, daca ne ajuti sa-i depistam pe astia, pe studentii straini care fac nu stiu ce, iti dam drumul>>. Am semnat chestia asta, dupa care m-au cautat la facultate, dupa vreo doua luni de zile... si eu am crezut ca sunt de la militie...", povesteste Murgeanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.