Primarul comunei clujene Jucu a fost arestat pentru luare de mita, in valoare de 13.000 de euro, afacere cu terenuri in zona viitoarei fabrici Nokia.

Judecatorii Tribunalului Cluj au emis simbata un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele primarului Petre Coste (PD), edilul comunei Jucu, dupa ce acesta fusese retinut vineri seara de DNA. Procurorii au organizat un flagrant pentru prinderea primarului in momentul in care acesta lua mita de la omul de afaceri Adrian Muntean, consilier local in comuna clujeana Savadisla, situata in apropierea Jucului. Muntean era interesat de mai multe terenuri din zona in care se va construi parcul industrial ce va adaposti fabrica Nokia. El s-a autodenuntat joi, 26 iulie, desi „afacerea“ incepuse inca din anul 2006.

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Adrian Muntean dorea sa cumpere mai multe parcele de pamint in comuna Jucu, suprafata totala ajungind la aproximativ 160 de hectare. El incheiase precontracte de vinzare-cumparare cu persoanele care revendicau parcelele, sub semnatura privata, iar acestea il mandatasera sa faca demersurile necesare obtinerii proceselor-verbale de punere in posesie. Discutiile cu primarul Coste au avut loc anul trecut, spun sursele citate, cind edilul a pretins mita pentru eliberarea titlurilor de proprietate pe aceste parcele, in calitate de presedinte al comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar.

Sosirea investitiei Nokia la Jucu a majorat preturile terenurilor, fapt ce l-ar fi determinat pe primarul Coste sa creasca suma pretinsa pentru semnarea proceselor-verbale de punere in posesie si pentru eliberarea adeverintelor de proprietate, mai spun sursele judiciare. Astfel, in 2006, edilul ar fi pretins si ar fi primit 3.000 de euro, dar ulterior ar fi ridicat pretul la 18.000 de euro. Abia atunci, consilierul Adrian Muntean s-a dus la DNA si s-a autodenuntat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.