Decizia prin care Andrei Iucinu este recunoscut oficial ca fiul lui Dumitru Tinu involbureaza apele in privinta mostenirii lasate de ziarist.

Final de poveste. Andrei Iucinu este fiul legitim al lui Dumitru Tinu, iar intre ziarist si Emilia Iucinu „a fost dovedita o convietuire permanenta”. In motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti, finalizata ieri, se arata ca „atitudinea prezumtivului tata fata de Andrei Iucinu poate fi interpretata ca o marturisire tacita de paternitate”.

Decizia de mai sus are un dublu soc. Indirect, hotararea magistratilor afecteaza si situatia actionariatului de la cotidianul „Adevarul”, ziar la care Iucinu viseaza sa faca parte din echipa de conducere.

„Vreau sa reconstruiesc „Adevarul”„

Practic, in momentul vanzarii pachetului majoritar „Adevarul” catre Dinu Patriciu, Ana Maria Tinu, fiica ziaristului, a retinut 24a din actiuni, tocmai pentru eventualitatea in care ar ajunge la partaj din cauza recunoasterii paternitatii lui Iucinu. Din acest ultim procent, instanta a decis ca, in cazul unei decizii favorabile lui Iucinu, la acesta sa ajunga doar 8a din pachetul „Adevarul”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.