Licitatie cu cantec la Primaria Capitalei. Astazi la ora 10.00 se desfac plicurile ce contin caietele de sarcini ale firmelor care participa la licitatia pentru realizarea proiectului de fibra optica metropolitana – NetCity.

Pentru proiectul in valoare de 200 de milioane de euro s-au inscris 21 de firme, insa edilii au tot interesul ca licitatia sa nu aiba castigator. Directorul executiv al PMB, Radu Alexandru, a declarat recent ca Primaria Capitalei va demara pe cont propriu proiectul „NetCity“ de la 1 august

Angajatii din subordinea lui Videanu au facut tot posibilul ca firmele mari de telecomunicatii sa nu afle de organizarea licitatiei pentru „NetCity“. Desi erau obligati prin lege sa anunte licitatia in Jurnalul Oficial al UE, anunturile au fost publicate doar pe un supliment al acestuia, denumit TEN. In variantele din engleza, franceza si germana ale anuntului se vorbeste doar de „retea“, fara a se preciza despre ce tip de retea este vorba: de tren, de electricitate, de tip mafiot sau de fibra optica pentru un oras cu doua milioane de locuitori

„NetCity“ bate de doi ani pasul pe loc, nereusind sa treaca de faza studiului de fezabilitate. Si anul trecut licitatia a picat, insa de vina au fost schimbarile legislative din domeniul parteneriatului public privat. Acum, se pare ca oficialii din Primaria Capitalei masluiesc licitatia, chiar la vedere. Ei au anuntat ca sunt conditii prea dure ca sa castige vreo firma, asa incat se vad nevoiti sa se sacrifice ei si sa ia proiectul pe cont propriu. Asteptam sa vedem cine umfla potul cel mare, de 200 de milioane de euro

Licitatie cu cantec la Primaria Capitalei pe 23 iulie. La aceasta data se vor deschide caietele de sarcini pentru firmele care cred ca pot instala fibra optica in toata Capitala. Primaria deja a anuntat insa ca este improbabil ca licitatia sa fie castigata, asa incat va denumi cu de la sine putere o firma si de la 1 august va trece la treaba. Nici anul trecut nu s-a castigat licitatia, desi au participat 18 firme, dintre care unele de renume mondial. Ca la toate proiectele lui Videanu, si aici sunt bani multi in joc: 200 de milioane de euro.

Mult-trambitatul proiect intitulat pompos ' Retea metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii-NetCity >> nu a depasit de doi ani stadiul studiului de fezabilitate. Anul acesta, la 5 februarie, edilii publicau pe site-ul institutiei un anunt de intentie privind proiectul de parteneriat public privat ' NetCity >>.Ulterior s-a revenit printr-o erata, de asemenea publicata pe site-ul pmb.ro: Comisia de evaluare a ofertelor finale a decis anularea procedurii de parteneriat public-privat privind proiectul „Reteaua metropolitana de fibra optica a Municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - Netcity“.
Procedura va fi reluata conform legislatiei in vigoare. Atat de tare s-a reluat procedura conform legislatiei in vigoare, incat anunturile internationale au fost ca si invizibile, fiind publicate - probabil din greseala - pe un alt site decat cel prevazut expres in normele europene, adica in Jurnalul Oficial al UE. Respectivul anunt este obligatoriu in JOUE, insa a aparut doar intr-un supliment al acestuia numit TEN. Si aici anuntul a fost conceput eronat, pentru a fi cat mai putin vizibil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.