Directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a dezmintit astazi la Realitatea TV informatia aparuta in cotidianul Gardianul, potrivit careia, institutia ar avea interdictie de la SRI sa faca publice prognozele reale pentru lunile iulie si august.

"Pot sa va demonstrez ca ANM nu poate fi blocata in a furniza avertizari si prognoze reale pentru ca scopul serviciilor meteorologice nationale este de a avertiza populatia asupra fenomenelor meteorologice extreme. Daca noi am bloca astfel de informatii, sunt sute de site-uri de la serviciile de meteorologie din Europa care publica asemenea informatii", a argumentat Ion Sandu. Directorul ANM a catalogat afirmatiile jurnalistei ca fiind nefondate si nejustificate, in conditiile in care toate informatile referitoare la prognozele meteo din Europa se afla pe site-ul Organizatiei Meteorologice Mondiale.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a acuzat-o pe jurnalista care a scris, in editia de luni a ziarului Gardianul ca dezinformeaza, si a amenintat ca o va da in judecata, informeaza NewsIn.

"Eu cred ca e prima victima a caniculei care vine, o sfatuiesc sa mearga la medic. ANM o va da in judecata pentru informatiile transmise", a replicat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie.
Si seful Biroului de Presa al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Sorin Sava, a infirmat luni informatiile potrivit carora serviciul ar fi interzis Administratiei Nationale de Meteorologie sa publice prognozele meteo reale si a precizat ca acest lucru nu e de competenta institutiei.

"Informatia referitoare la interzicerea publicarii prognozelor meteorologice de catre SRI este falsa. Competentele, atributiile si responsabilitatile SRI se regasesc in domeniul sigurantei nationale. SRI nu a interzis si nu poate interzice ANM publicarea prognozelor meteorologice", a declarat luni Sorin Sava pentru Realitatea TV.

Potrivit unui articol pulicat luni de cotidianul Gardianul, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru lunile iulie si august, motivatia instituirii secretului de stat fiind legata de temperaturile foarte mari care se vor inregistra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.