Vineri au fost alesi trei judecatori pentru plenul Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), dupa ce mandatele predecesorilor au expirat.

Din cei noua judecatori, propusi cite trei de catre presedintele Romaniei, Camera Deputatilor si Senat, trei dintre ei au depus vineri juramintul in fata presedintelui Romaniei si a presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu. Ei sint Augustin Zegrean, Tudorel Toader si Zoltan Valentin Puskas, numiti pina in 2016, prin mandate de 9 ani.

Augustin Zegrean, deputat PD, a fost numit de presedintele Traian Basescu in locul lui Viorel Stanoiu (sotul fostului ministru al Justitiei Rodica Stanoiu), care fusese desemnat de Ion Iliescu in 2001.

Tudorel Toader, sustinut de liberali, a fost desemnat in 5 iunie de Comisia juridica din Camera Deputatilor pentru un nou mandat de judecator la CCR. El fusese validat, in 2 octombrie 2006, de Comisia juridica a Camerei Deputatilor pentru a ocupa postul de judecator in componenta Curtii Constitutionale ramas vacant prin demisia lui Constantin Doldur.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.