Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost audit ieri de procurorii DIICOT, in dosarul privatizarilor strategice, in care a fost pus sub invinuire la sfarsitul lui 2006.
"Am venit sa dau declaratii despre investitiile de la Alro, precum si despre investitiile de la Nuclearelectrica, Unitatile 2, 3 si 4", a declarat Codrut Seres la iesirea de la audieri. El a spus ca avea cunostinta de investitiile de la Alro, pentru ca o parte dintre acestea au fost realizate in timpul mandatului sau. Seres a mai adaugat ca, in privinta investitiilor si contractelor de la Nuclearelectrica, Guvernul fusese informat.

Potrivit lui Seres, in acelasi dosar este cercetata si povestea biletelului lui Basescu. Fostul ministru al Economiei a fost pus sub invinuire in data de 20 decembrie 2006, sub acuzatia de tradare prin divulgare de informatii secrete si de sprijinire a unui grup infractional organizat. In aceeasi cauza, procurorii DIICOT au inceput pe 27 aprilie urmarirea penala impotriva ministrului Zsolt Nagy. Reamintim ca, in aprilie 2006, Alro a cerut sprijinul presedintelui Traian Basescu pentru identificarea unor surse ieftine de energie, in lipsa carora grupul risca sa-si sisteze activitatea, si i-a prezentat sefului statului doua solutii, un contract pe termen lung sau un parteneriat cu Nuclearelectrica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.