Omul de afaceri Costica Costanda a prezentat la Realitatea TV intreaga poveste a terenului din Parcul Bordei, cum a intrat in posesia lui, si cum municipalitatea l-ar fi pacalit prin actele de predare-primire semnate de ambele parti. Omul de afaceri este de parere ca tot acest scandal legat de schimbul de terenuri si de autorizatiile de constructie in Parcul Bordei, este strict politic, si daca nu ar fi fost Basescu cel care a decis sa-i ofere terenul respectiv, totul ar fi fost considerat legal in acest moment.

Costanda se plange ca a incercat sa faca si el o afacere cinstita si serioasa la fel ca toate celelalte pe care le-a facut pana acum, insa acum a iesit aceasta poveste si acest scandal, in care el este o victima colaterala. "Eu sunt o victima colaterala. Cred ca acum intre liberali si domnul Traian Basescu. Eu nu am de gand sa iau apararea domnului presedinte. Nu mai semnase pana la acea ora nici un schimb de terenuri, pe Legea 10, un alt schimb de terenuri sau o compensare, decat pe aceasta. De ce? Aveau proprietatea in mana si incasau niste bani. Domnul Traian Basescu a facut un lucru foarte frumos pentru Bucuresti, si-a oprit o proprietate care deja producea si a dat acolo acest mal pentru care astazi toata lumea interpreteaza cum vrea", a explicat pe scurt din punctul lui de vedere omul de afaceri schimbul de terenuri, cel din Satul Francez cu cel din Parcul Bordei.

Dezamagit de municipalitate

Costanda a spus ca asteapta acum sa se ia o decizie si spera intr-o rezolvare rapida si amiabila. "Oricum sunt dezamagit ca putea pana acum sa se rezolve pe cale amiabila aceasta problema a mea cu municipalitatea, nu sa stau trei ani de zile in tribunale, ani in care Municipalitatea a incasat bani foarte multi, si acum daca ar plati 18 milioane i-ar plati din ce au tot incasat pana acum". "Nu as mai face nici un schimb niciodata cu municipalitatea. Poate prin Ferentari acolo as gasi pe cineva sa fac un contract, dar cu municipalitatea nu as mai face. Nu este posibil sa incasezi niste bani din proprietatea altuia si lui sa nu ii dai voie sa faca nimic", a conchis Costanda, completand ca ar renunta la despagubirile de 17 milioane de dolari numai cu conditia ca Primaria sa creeze un alt spatiu verde, pe terenul din spatele Guvernului, care i-a fost oferit ca alternativa la Parcul Bordei, dar pentru care, spune el, municipalitatea nu are nici un act de proprietate.

Chiliman ataca, Videanu se supune

Referitor la decizia definitiva a instantei prin care Costanda a obtinut dreptul de a construi pe o treime din suprafata parcului Bordei, Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a spus ca are multe "hibe" si ca abia asteapta sa o vada redactata. De asemenea, el a spus ca va cauta orice cale prin care poate ataca aceasta decizie, pentru ca lucrurile nu pot ramane asa


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.