Dupa ce a incheiat anul 2006 cu pierderi de 17 milioane de lei, TVR se mai imprumuta de 3,5 milioane pentru finantarea activitatilor curente. Decizia a fost aprobata joi de Consiliul de Administratie al institutiei, iar creditul, acordat pentru o luna de BRD, va acoperi platile curente pina pe 15 iulie. Suma va fi garantata prin cesionarea incasarilor pe luna iulie de la Splendid Media, agentia care se ocupa de vinzarea spatiului publicitar al televiziunii publice. Directorul general interimar Alexandru Sassu, si Cipriana Voicu, director economic, vor semna toate actele in urma imprumutului facut.

Contactati de Cotidianul, reprezentantii TVR au declarat ca contractul de imprumut nu a fost inca semnat si “in momentul angajarii si utilizarii sale va vom comunica activitatile curente care au fost finantate”.

TVR va suplimenta totodata bugetul Directiei Marketing si Vinzari cu 30.000 de euro, pentru a imbunatatii metodologia de masurare a audientei. Postul public a mai anuntat participarea la licitatia pentru transmiterea in direct a meciului Steaua - Zaglebie Lubin, din preliminariile Ligii Campionilor. In cazul cistigarii licitatiei, bugetul departamentului Sport va fi suplimentat, la rindul sau, cu 125.000 de euro.