Vicepremierul rus Serghei Ivanov a amenintat astazi ca va desfasura rachete in enclava rusa Kaliningrad, la frontiera cu Polonia, in replica la eventuala respingere de catre Washington a alternativei ruse la scutul american antiracheta, transmite AFP.

"Daca propunerile noastre nu vor fi acceptate, vom lua masuri adecvate. Va fi gasita o replica asimetrica si eficienta. Stim ce vom face", a declarat Ivanov, potrivit agentiei ruse Interfax.

Putin a prezentat ideea crearii unui sistem de aparare antiracheta extins, pentru Europa, la care sa participe si NATO si infiintarea unui centru pentru schimbul de informatii la Moscova si un altul la Bruxelles, in timpul unui summit informal, luni, la Kennebunkport. Propunereile sale intervin dupa ce in 8 iunie el a mai facut o surpriza, propunand utilizarea in comun cu SUA a unei baze radar din Azerbaidjan, informeaza NewsIn.

Propunerea avea scopul de a determina Washingtonul sa renunte sa mai instaleze o baza radar in Cehia si 10 rachete de interceptare in Polonia, pe care Moscova le percepe ca pe o amenintare directa fata de securitatea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.