Departamentul Apelor din cadrul Ministerului Roman al Mediului, sprijinit de Politie a efectuat o serie de teste in judetul Mehedinti, dupa ce in apele Timuc din estul Serbiei au fost gasite 20 de tone de peste mort la sfarsitul saptamanii trecute. Cauza acestui fapt provine din varsarea de deseuri toxice intr-o zona industriala locala. Timocul este un afluent al Dunarii, iar autoritatile romane se tem ca si apele fluviului au fost contaminate.

Expertii din cadrul departamentului public al sanatatii din Serbia vorbesc deja despre o catastrofa ecologica in apele din Serbia, din cauza concentratiei mari de amoniu care este la ora actuala de 16 ori mai mare decat nivelul maxim admis.

Mai multe teste au fost efectuate in sase localitati si in special de un canal de scurgere din aporopierea zonei industriale.

Potrivit expertilor, efectele acestei catastrofe produse pe valea Timocului se vor resimti cel putin vreme de 10 ani, informeaza Antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.