Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, l-a catalogat astazi pe edilul Capitalei, Adriean Videanu, "nemernic, hot si magar" deoarece nu apara interesele bucurestenilor, nu ia masuri pentru salvarea parcului Bordei si pentru ca l-a dat afara din birou.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, impreuna cu avocata Paula Iacob, senatorul PD Marius Marinescu, senatrul PSD Aura Vasile si reprezentantii a 16 ONG-uri au mers, marti, la primarul general pentru a-i cere acestuia sa ia masuri pentru protejarea parcului Bordei, insa primarul general i-a poftit afara numai dupa cateva minute.

"Videanu e un magar, un hot si un nemernic. Este un nemernic pentru ca nu-l intereseaza si nu apara interesele bucurestenilor, este un hot pentru ca este interesat de banii lui Constanda si este un magar pentru ca ne-a dat afara din birou, pe mine si mai multe femei (avocata Paula Iacob, deputatul PSD Aura Vasile), lucru care nu trebuia sa si-l permita", a declarat Vanghelie pentru NewsIn.

Potrivit lui Vanghelie, in timpul discutiei Videanu s-a enervat si a spus ca nu discuta cu demagogii, motiv pentru care i-a poftit afara din birou.

"Nu e interesat sa atace hotararea prin care Curtea de Apel a obligat primaria sa-i dea 18 milioane omului de afaceri Costica Constanda, e dispus sa-i dea banii", a spus Vanghelie.

Edilul sectorului 5 a precizat ca va face toate demersurile politice pentru a impiedica distrugerea parcului Bordei, "cu toate ONG-urile, prin mitinguri si toate demersurile posibile".

Totodata, Vanghelie a mai spus ca va cere deputatilor de Bucuresti sa depuna in Parlament o cerere pentru modificarea Legii 10, care reglementeaza situatia spatiilor verzi din Capitala.

Marian Vanghelie a adaugat ca va cere consilierilor municipali PSD ca la sedinta viitoare sa ceara expropierea pe utilitate publica a terenului."Vom convoca Comitetul Executiv in PSD sa-i aratam ca nu suntem demagogi si ca luam decizii concrete.Iar daca Videanu va da cele 18 milioane lui Constanda, noi il vom da in judecata, sa i se impute acesti bani", a conchis Vanghelie.

Curtea de Apel Bucuresti a obligat Consiliul General al Municipiului Bucuresti la plata sumei de 17.758.210 euro cu titlul de despagubiri catre omul de afaceri Costica Costanda. Primarul general, Adriean Videanu, a anuntat ca suma va fi achitata, conform procedurilor, din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In 2003, omul de afaceri Costica Constanda a intrat in posesia unui teren de 3,3 hectare in Parcul Bordei, pe malul lacului Floreasca, in schimbul a 1,8 hectare de teren in Satul Francez pe care acesta le-a obtinut in instanta. Terenul este situat in perimetrul delimitat de strada Turgheniev nr. 11-15 si Bulevardul Mircea Eliade, din sectorul 1. Constanda vrea sa construiasca pe acest teren un ansamblu de imobile "parter plus patru etaje", insa constructia de locuinte in parcuri este interzisa si printr-o dispozitie data de Primarul General, Adriean Videanu.

Potrivit legii, Constanda nu poate sa construiasca pe o suprafata mai mare de 15% din actuala intindere a parcului, iar cladirile nu pot sa aiba o inaltime mai mare de parter plus doua etaje. Cu toate acestea, o sentinta a Tribunalului Bucuresti, din 19 aprilie 2005, a dat omului de afaceri dreptul de a construi pe o treime din suprafata parcului un ansamblu de imobile parter plus patru etaje, sentinta la care municipalitatea a facut recurs.

Primaria Capitalei a respins, in repetate randuri, proiectul prin care se cerea aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Potrivit municipalitatii, pe acest teren nu se poate construi, deoarece este protejat de legea monumentelor istorice. De asemenea, terenul din Parcul Bordei este incadrat ca zona V4, ceea ce inseamna ca pe acest spatiu se pot desfasura doar actiuni de agrement.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.