Locuitorii de la Rosia Montana trebuie sa aiba acces la informatiile privind proiectul minier din zona, iar autoritatile trebuie sa ia decizii in favoarea protejarii mediului, a patrimoniului si a traditiilor locale, a afirmat luni presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Prin intermediul unui comunicat de presa remis astazi agentiei NewsIn, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, aflat la inaugurarea centrului de informare de la Rosia Montana, a precizat ca toata documentatia referitoare la proiectul propus de Gold Corporation trebuie sa fie facuta publica.

"Locuitorii Rosiei Montane trebuie sa aiba acces la informatiile privind proiectul minier, iar autoritatile trebuie sa ia decizii in favoarea protejarii mediului, a patrimoniului din zona si a traditiilor locale", a afirmat Olteanu. In opinia presedintelui Camerei Deputatilor, "Rosia Montana, Alba, Romania trebuie sa faca si o optiune strategica intre a incuraja mineritul, industriile grele si poluante, care afecteaza viata si sanatatea oamenilor, sau a transforma in sursa de venituri cultivarea istoriei, a monumentelor, a valorilor traditionale romanesti, a peisajului, a mancarurilor si bauturilor traditionale".

Olteanu a dat un exemplu chiar din Tara Motilor, statiunea Arieseni, care a devenit un punct de atractie pentru turistii romani si straini. Potrivit comunicatului mentionat, presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca in cadrul Comisiei parlamentare de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic se vor analiza contractele inregistrate intre stat si Gold Corporation.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.