Afaceristi care controleaza adevarate imperii financiare au luat in chirie de la stat vile, terenuri si apartamente pe sume ridicol de mici.
Acestia au drept de preemptiune la cumparare. Regia Protocolului de Stat a fost un adevarat „hotel de lux” pentru clientii tuturor regimurilor politice de dupa '89. De la guvernarea PDSR si pana astazi, firme ale afaceristilor milionari in euro, unii chiar in Top 300, au platit o chirie ridicol de mica la vile si apartamente din centrul Bucurestiului sau in zone rezidentiale din jurul Capitalei.

Companii controlate de George Copos, Dinu Patriciu, Tiberiu Urdareanu, Dumitru Bucsaru, Iosif Armas, Sorin Vulpescu sau Valentin Nicolau si multe alte firme necunoscute au beneficiat de aceste chirii ieftine, uneori datorita afinitatilor lor politice. Un caz surprinzator este cel al colosului rusesc Gazprom. Reprezentanta din Bucuresti a inchiriat de la statul roman un apartament intr-o vila din Primaverii, platind o chirie modica pe metru patrat (mp).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.