Arpad Paszkany, dat exemplu de Basescu pentru civismul sau, a pus mana ilegal pe un teren al statului, care valoreaza 70 de milioane de euro

Directia Nationala Anticoruptie, condusa de procurorul sef Daniel Marius Morar (provenit de la parchetele clujene) tine la sertar un mare caz de coruptie, referitor la furtul unui teren al statului care valoreaza circa 70 de milioane de euro. Cele 35 de hectare sunt situate la marginea Municipiului Cluj-Napoca, in comuna Floresti, zona cunoscuta sub numele de Sapca Verde. Acest teren apartine domeniului public si a ajuns - printr-o suita de manopere frauduloase la care si-au dat concursul personalitati de prima marime ale judetului Cluj - in mainile afaceristului de origine maghiara Arpad Paszkany. Nimeni altul decat cel pentru care Traian Basescu a intervenit in sedinta de bilant a Ministerului Public, de la inceputul acestui an.

"Cetateanul" Paszkany, exemplu pentru Basescu

Basescu l-a dat ca exemplu de civism pe "cetateanul" Paszkany, afirmand in fata celor mai importanti procurori ai Romaniei ca a primit un memoriu de la "un om de afaceri clujean" in care se face referire la fapte grave de coruptie a unor oameni politici si de afaceri. Basescu a mai spus ca a trimis memoriul lui Paszkany impreuna cu recomandarea "rog analiza si solutie legala", procurorului general Laura Kovesi. Ce efect au avut oare spusele lui Basescu asupra procurorilor DNA care, pentru cine nu stie, tin de cativa ani la sertar dosarul "Sapca verde"? Dosar in care Paszkany si alte persoane sunt cercetate pentru furtul unui teren de 35 de hectare al statului, pe care firma POLUS a afaceristului de origine maghiara construieste azi un imens centru comercial, dupa ce panglica santierului a fost taiata de toate oficialitatile clujene.

Laudat de Boc

Cele 35 de hectare - domeniu public al statului - se aflau in administrarea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj (USAMV Cluj), care il folosea ca teren de experimente agricole. USAMV Cluj a devenit insa in ultimii ani o placa turnanta a cedarii terenurilor administrate de ea, catre fel de fel de afaceristi care vor sa-si construiasca en-gros-uri sau sedii de birouri. Iar Ministerul Educatiei si Cercetarii se face ca nu vede nimic din ceea ce se intampla. Asa se face ca printr-un concurs de intelegeri oculte, pe care le vom dezvalui in continuare, 35 de hectare ale statului, aflate in administrarea USAMV Cluj, au ajuns pe mainile lui Arpad Paszkany. Acesta a ras cu buldozerele toti copacii de pe el si a demarat constructia unui imens centru comercial, care se va numi POLUS Center Cluj. Paszkany a fost acuzat in presa ca a finantat la greu campaniile electorale ale Aliantei DA, precum si de faptul ca imensele sume de bani pe care le ruleaza au proveniente suspecte din directia Ungariei si SUA. Numele lui Paszkany figureaza si in dosarul "Gazeta II", in care afaceristul este invinuit de procurorii DIICOT pentru instigare la santaj si sprijinire de grup infractional.

Revenind la terenul de la "Sapca verde", ceremonia oficiala de inaugurare a santierului a avut loc la 29 iunie 2006, la taierea panglicii fiind prezenti prefectul Alin Tise, presedintele CJ Cluj Marius Nicoara, primarul din Floresti Ioachim Vancea si rectorul USAMV Liviu Marghitas. Chiar si primarul Clujului Emil Boc a laudat declarata investitie de 140 de milioane de euro, anuntata de Paszkany. Toate oficialitatile judetului stiu despre escrocheria imobiliara, insa se poarta ca si cand nu ar fi vorba despre un teren al statului luat cu japca. In aceasta toamna, firma POLUS a lui Paszkany intentioneaza sa deschida cu mare fast POLUS Center Cluj, lucrarile fiind in toi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.