La nici 2 ani de la atentatul din Londra din 2005, capitala Marii Britanii se afla astazi sub continua presiune psihica. O bomba capabila sa produca un adevarat masacru a fost dezactivata de catre politia londoneza care examineaza acum un alt doilea vehicul suspect.

Londra a fost astazi paralizata, informeaza NewsIn.

Conform televiziunii CNN, primul vehicul suspect descoperit de catre politia britanica avea la bord aproximativ 200 de litri de benzina. Alaturi de combustibil se mai afla si un alt tip de explozibil despre care politia londoneza nu a dorit sa faca nici o precizare.

Autovehiculul suspectat a fi cauza unui posibil atentat a fost descoperit langa clubul de noapte “Tiger Tiger”, unde politistii aveau in vedere un alt incident. Acestia au gasit combustibilul care era in legatura cu anumite surse capabile sa detoneze masina si au dezactivat de indata, manual, bomba.

Cateva ore mai tarziu, Park Lane, o alta strada din centrul Londrei a fost inchisa. Politia britanica a suspectat un al doilea autovehicul ca fiind capabil sa genereze un atac terrorist. Si la aceasta ora, politistii londonezi se afla in stare de alerta, asteptandu-se in orice clipa la orice.

Autoritatile nu pot spune cu certitudine cine sunt responsabilii pentru aceasta criza de siguranta in Capitala londoneza. Ei investigheaza insa cazul si urmaresc atent inregistrarile realizate de catre camerele amplasate in oras.

Luca Niculescu, analist politic pe externe de la Delta RFI a declarat pentru Realitatea TV ca - “grupurile care realizeaza asemenea atentate nu sunt organizate intr-o retea foarte puternica. Ele isi iau mai mult o franciza gen Al-Qaeda si actioneaza in numele unei miscari . Ce se intampla acum la Londra pare a fi destul de serios. Nu este cu siguranta o alarma falsa cum se intampla cu zecile, cu sutele de la atentatele din iulie , 2005. Este vorba asadar de o amenintare serioasa pe care, din fericire, politia britanica a reusit sa o indeparteze pentru moment.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.