Rasvan Popescu a fost desemnat in aceasta dimineata presedinte al Consiliului National al Audiovizualului de catre membrii CNA, cu 6 voturi “pentru” si 4 “impotriva”, intr-o sedin “cu usile inchise”. El a declarat ca a venit cu un proiect viabil si, de aceea, a fost ales de colegii sai. Popescu se va inclina asupra respectarii drepturilor omului in audiovizual.

Consiliul va promova initiativele fiecarui membru. Noul sef de la CNA a anuntat ca in toamna va propune o noua lege a audiovizualului, care va fi mai permisiva cu publicitatea la TV. Insa, in ceea ce priveste "mizeria pe ecran si programele de pubela", se vor aplica amenzi mult mai mari.

Surse din media si CNA au vehiculat, in ultimele zile, ca posibili candidati la scaunul ramas vacant dupa decesul lui Ralu Filip numele fostului purtator de cuvant al lui Emil Constantinescu, Rasvan Popescu, al dramaturgului Valentin Nicolau, dar si al regizorului Ioan Carmazan, acesta din urma nefiind insa membru CNA. Dintre cei trei, Rasvan Popescu era cotat cu cele mai multe sanse, aceleasi surse avansand ipoteza unei intelegeri PNL-PSD care l-ar situa pe Alexandru Sassu in fruntea SRTv si pe Rasvan Popescu la conducerea CNA. Nicolau a iesit insa din cursa, dupa ce si-a anuntat, miercuri, demisia. In debutul sedintei de joi, Dan Grigore a precizat ca are concediu medical, din cauza unei fracturi, agravata de faptul ca a “fortat” in timpul referendumului.

“Am venit ca sa nu mai urle gura targului ca CNA nu-si poate alege presedintele din cauza lui Dan Grigore”, a spus pianistul. La sedinta au fost prezenti 10 dintre membrii CNA. In cursul zilei de miercuri, CNA a respins, intr-o sedinta cu usile inchise, cu cinci voturi pentru si patru impotriva, o propunere privind alegerea presedintelui Consiliului.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.