Valentin Nicolau, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a declarat pentru NewsIn, ca isi da demisia din CNA, din care face parte de o saptamana, pentru ca nu se simte comod intr-o institutie care este santajata sau santajabila.

"Nu vreau sa particip la lucruri care nu imi stau in fire. Nu ma simt comod sa stau intr-o institutie care este santajata sau santajabila", a declarat Valentin Nicolau, membru CNA, care a fost presedinte al TVR in perioada 2002 - 2005. Valentin Nicolau a refuzat sa precizeze despre ce santaje este vorba.
Nicolau a mai spus ca decizia lui de a demisiona este irevocabila. "Nu vreau sa fac balet pe aici. Au fortat lucrurile ca sa fie cum vrea Parlamentul", a mai spus Valentin Nicolau.

Miercuri, la CNA, concursul de acordare a unor licente de emisie a fost intrerupt brusc, iar membrii au initiat o sedinta cu usile inchise. Dupa o discutie de aproximativ 40 de minute, CNA a reluat concursul de acordare a licentelor.

Potrivit unor surse, membrii consiliului au votat sa nu aleaga miercuri un presedinte . Alegerea nu a intrunit decat 5 voturi pentru, din 9 exprimate, in conditiile in care, pentru a fi valida, era nevoie de minim 6 voturi pentru.

In acelasi timp, validarea unui presedinte pentru CNA de catre Parlament a fost pusa pe ordinea de zi a plenului in ultimul moment. Sedinta a fost amanata de doua ori pentru ca reprezentantii PNL si PSD nu s-au aflat in sala, desi plenul a fost anuntat, initial, pentru ora 9.00, iar, apoi, pentru ora 11.00. Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a declarat, miercuri dimineata, ca este posibil ca plenul Parlamentului sa-l voteze in sedinta de miercuri pe presedintele CNA, daca acesta este ales si propus de consiliu.

Dupa incheierea votului de la CNA, Gelu Trandafir, membru in consiliu, a declarat ca membrii CNA nu vor vota presedintele pe care PSD si PNL il doresc in fruntea consiliului si ca acestia sunt tratati ca o simpla masina de vot de catre doua partide politice.

"Exista temeri intemeiate privind politizarea audiovizualului. Avem indici seriosi privind o intelegere intre PSD si PNL referitoare la votul, la parchet, al sefilor TVR si CNA, care poate duce la politizarea ambelor institutii. Asta inseamna dispret fata de membrii Consiliului de Administratie al TVR si fata de membrii CNA. Acestia sunt astfel tratati ca o simpla masina de vot de catre doua partide politice", a declarat, pentru NewsIn, Gelu Trandafir.

In cursul zilei de luni, vicepresedintele CNA, Attila Gasparik, a declarat ca CNA va alege un nou presedinte doar in luna septembrie, dupa vacanta parlamentara, deoarece nu toti membrii consiliului pot vota in prezent .

Functia de presedinte al CNA a ramas vacanta dupa moartea fostului presedinte Ralu Filip, care a decedat in data de 22 mai in urma unui infarct. In locul de membru CNA ramas liber in consiliu a fost numit, in data de 20 iunie, de plenul Parlamentului, Valentin Nicolau, propus de grupul PSD din Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.