Pelicula "Persepolis", regizata de Vincent Paronnaud si Marjane Satrapi, premiata de juriului de la Cannes, a fost retrasa din competitia Festivalului International de Film de la Bangkok din cauza presiunilor ambasadei iraniene, sustin organizatorii, potrivit AFP.

Filmul trebuia sa ruleze pe 19 iulie in deschiderea festivalului ce va avea loc pe parcursul a 10 zile in capitala Thailandei.

"Am retras 'Persepolis' ... la cererea ambasadei iraniene", a spus directorul departamentului de relatii publice al autoritatii pentru turism din Thailanda, care gazduieste festivalul, Chattan Kunjara Na Ayudhaya.
Oficialii ambasadei iraniene au confirmat ca au cerut organizatorilor sa nu difuzeze filmul de animatie alb-negru, care spune povestea unei tinere care a crescut in timpul revolutiei din Iran, informeaza Newsin.
Filmul are la baza benzile desenate ale unuia dintre regizori, Marjane Satrapi.

Unul dintre reprezentantii ambasadei din Bangkok a declarat pentru AFP ca filmul prezinta o imagine proasta a tarii lor. "Ei au incercat sa-i faca pe iranienii tristi si suparati pe revolutia islamica, ceea ce nu este adevarat", a spus Mohammad, care a refuzat sa-si dea si celalalt nume. "Apreciem ca organizatorii au inteles, si acum noi incercam sa aducem alte filme bune iraniene premiate", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.