“Avand in vedere faptul că pană in momentul de față nu s-a făcut nici un control post-privatizare la SC Petrom SA și din cauza faptului că Parlamentul Romaniei nu a cunoscut condițiile contractului de privatizare al SC Petrom SA, deși a fost legiferat prin Legea nr. 555/2004, solicităm Biroului Permanent al Senatului și plenului Senatului, demararea unui control post-privatizare al SC Petrom SA”, se arată in solicitarea senatorilor.

“Nu știu dacă sunt suspiciuni sau nu, dar atata timp cat un grup atat de important de parlamentari solicită acest control, Biroul Permanent a considerat că sunt argumente suficiente pentru efectuarea acestui control”, a spus la randul său, chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finalul Biroului Permanent.

Petrom a fost privatizată in 2004, cand grupul austriac OMV a preluat 51% din acțiunile companiei. Contractul de privatizare este considerat ca fiind unul dintre cele mai controversate și a starnit numeroase comentarii din cauza condițiilor pe care statul roman le-a acceptat și a prețului la care a fost vandut pachetul majoritar de acțiuni.