Cotidianul Gardianul publica, in editia de ieri, documente socante din dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Este vorba de declaratii ale lui Mohammad Munaf, din care reiese ca serviciile secrete romane erau la curent cu intreaga operatiune. Astfel, eliberarea celor 3 jurnalisti ar fi fost rezultatul unei rascumparari, iar Mohammad Munaf si Omar Hayssam au fost tapi ispasitori.
Documentele despre care se sustine ca reprezinta probe secrete au fost omise de judecator in dosarul Rapirea jurnalistilor. Primul este o declaratie data de Mohammad Munaf pe 18 noiembrie 2006, intr-o baza militara din Bagdad, la audierea sa de catre procurorul Ciprian Nastasiu. "Operatiunea de rapire a fost initiata si organizata de catre alte persoane din cadrul serviciilor secrete romane, impreuna cu agentul lor, Mohamad Yassin", afirma la acea vreme Munaf.

O alta declaratie ii apartine avocatului Badie Arief Ezzer, prezent la audierea din Bagdad. Acesta sustine ca procurorii il presau pe Munaf sa declare ca Omar Hayssam era spion al Siriei, implicat in trafic de armament. Arief chiar afirma ca lui Munaf i s-ar fi promis anularea condamnarii la moarte in schimbul acestor declaratii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.