Cu o mana de bagaje si tinandu-si copiii aproape, epuizate si aruncand in jur priviri pierdute, romancele din Gaza au ajuns in tara. si-au vandut lucruri, au renuntat la soti, case si servicii, s-au strecurat printre ruine bom-bardate si rafale de gloante tanjind dupa "saracia, dar pacea de acasa".
Au plans! Putin de emotie, mai mult de epuizare. Asta a fost prima reactie a femeilor, co-piilor si a unicului barbat din grupul revenit in tara din Fasia Gaza. Pe fetele ne-dormite si din privirile lor pier-dute se
mai putea inca citi panica. Eliberati de ten-siu-nea ultimelor zile de astep-tare, cu gandul la sotii si tatii ramasi in zona de razboi, romanii intorsi din Gaza au plans minute in sir pe aeroportul "Henry Coanda", fericiti ca au ajuns acasa.

"Gata! Am ajuns. Este incredibil! Mi-as fi vandut si sufletul sa ajung din nou acasa!", a exclamat ragusit, printre lacrimi, in fata camerelor de luat vederi, Alina Ihrem, una dintre romancele repatriate din Gaza. Epuizata, dar fericita, femeia si-a luat copiii in brate si a inceput sa planga. Aventura celor 31 de romani din
Fasia Gaza, femei si copii, s-a incheiat in noaptea de sambata spre duminica, cand s-a finalizat operatiunea de repatriere. Fiecare cu povestea sa. Pe strazile din Gaza, viata bate filmul... Siguranta copiilor lor a fost argumentul suprem pentru care romancele au renuntat la soti, case, servicii, la agoniseala de o viata si au decis sa se intoarca in tara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.