Ministrul Sanatatii s-a folosit de sotie pentru a incasa bani de la stat

Eugen Nicolaescu este unul dintre cei mai slabi ministri ai Guvernului Tariceanu. Modul dezastruos in care acesta s-a ocupat de destinele sistemului sanitar din Romania este arhicunoscut. Liberalul supranumit "ministrul mortii" nu a luat practic nici o masura concreta care sa vina in sprijinul medicilor si al personalului sanitar.

In continuare, medicii, asistentele sau infirmierele sunt nevoiti sa supravietuiasca din salarii mizere si sa se bazeze pe atentiile primite din partea pacientilor. In tot acest timp, contabilul din fruntea Sanatatii a avut grija de interesele sale si cele ale colegilor sai de partid, asa cum ZIUA a dezvaluit pe larg. Un aspect care demonstreaza cat se poate de clar lipsa totala de moralitate a liberalului. Care vine in completarea lipsei profesionale a acestuia. Imoralitatea "ministrului mortii" este dovedita si de urmatorul caz pe care ziarul nostru il va prezenta in cele ce urmeaza.

Venirea la guvernare a Aliantei DA si implicit a Partidului National Liberal nu l-a impiedicat pe "ministrul mortii" sa faca afaceri cu statul roman. Chiar daca acestea au fost mici. Astfel, contabilul de la Sanatate si-a alimentat conturile cu aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi, aproximativ 40.000 de dolari, prin intermediul unei firme la care actionar majoritar este sotia sa, Constanta Nicolaescu. Suma este una extrem de mica daca ne gandim la marile tunuri date de fostii sau actualii guvernanti ai timpului in urma unor afaceri incheiate pe bani publici. Este vorba insa, asa cum spuneam mai sus, cel putin despre aspectul moral. Eugen Nicolaescu ar fi trebuit sa se abtina in a mai face afaceri cu statul cel putin pe perioada in care el si partidul sau se afla la guvernare. Nu a facut insa acest lucru.

Chiar daca suma pare mica, sa ne amintim de cazul Hildegard Puwak, care a favorizat obtinerea de 60.000 de euro din fonduri europene - programul DaVinci - pentru o firma a familiei sale. Dupa acest scandal de presa, Puwak si-a dat demisia.

Un miliard pentru sotia contabilului

Astfel, in iunie 2005, la cateva luni de la venirea la putere a PNL si atunci cand contabilul liberal nu era inca ministru al Sanatatii, societatea SC "Conen Consulting" SRL, apartinand Constantei Nicolaescu, a castigat in mod cu totul surprinzator o licitatie organizata de Ministerul Administratiei si Internelor condus la acea vreme de Vasile Blaga. Concret, societatea la care Constanta Nicolaescu este actionar majoritar cu un procent de 92% a castigat contractul de prestari servicii legate de implementarea unei "Campanii de constientizare si promovare a Proiectului de Dezvoltare Rurala". Bugetul alocat acestui contract a fost de 38.000 de dolari, echivalentul a 1,24 de miliarde de lei vechi, bani asigurati de catre Guvernul Romaniei.

Asa cum spuneam ceva mai devreme, societatea sotiei "ministrului mortii" a pus mana pe acest contract in mod cu totul surprinzator. "Conen Consulting", o societate de care nimeni nu a auzit si despre care nu exista date referitoare la performantele sale, a reusit sa castige licitatia si sa invinga o firma cu mult mai cunoscuta. Este vorba despre "Maximize Communication". Aceasta a pierdut competitia cu firma familiei Nicolaescu intrucat, asa cum ne-au declarat reprezentantii MAI, au existat anumite neconcordante si nereguli in oferta depusa.

Proiecte pentru nimic

In aceste conditii, castigatoare a fost declarata obscura firma cu doar doi angajati, "Conen".

Cum a fost posibil acest lucru este cel putin un mister. Poate ca intr-adevar "Conen" a avut oferta mai buna. Poate chiar au existat neconcordante in oferta "Maximize". Sau poate a contat pozitia lui Eugen Nicolaescu in cadrul PNL, partid aflat la guvernare. Cert este ca societatea Constantei Nicolaescu a primit niste bani de la stat. Nu multi pentru unii, dar o adevarata avere pentru oamenii de rand sau medicii de ale caror destine se ocupa azi "ministrul mortii". In schimbul celor aproape 40.000 de dolari, "Conen Consulting" trebuia, potrivit MAI, sa sprijine "implementarea unei campanii restranse de promovare a rezultatelor si abordarilor puse in practica de catre Proiectul de Dezvoltare Rurala".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.