Noul Consiliu, din care fac parte 11 membrii titulari si 8 supleanti, a fost ales ca urmare a demiterii vechiului Consiliul, dupa ce plenul parlamentului a respins raportul de activitate al institutiei, pe 2006.

Din noul Consiliu fac parte politicieni, oameni de presa si mai multi artisti, intre care Victor Socaciu si Dida Dragan.
Presedintele director-general, Tudor Giurgiu, a anuntat ca va demisiona din functie.

Din noul Consiliu lipsesc deocamdata persoanele propuse de PD si de Presedintie.

Alexandru Lazescu si Catalin Avramescu au fost nominalizati cu intarziere, drept pentru care comisiile de specialitate ale Parlamentului nu i-au putut audia.
Cei doi se vor intalni cu parlamentarii saptamana viitoare, cand urmeaza sa fie desemnat si succesorul lui Tudor Giurgiu.

Alexandru Sassu, ales ca membru titular in Consiliul de administratie al TVR, pare a fi preferat de ceilalti 10 membri titulari pentru functia de presedinte director general al Societatii Romane de Televiziune.
De altfel, toti membrii titulari s-au reunit dupa plenul Parlamentului si au decis in unanimitate ca Alexandru Sassu poate veni la conducerea TVR.
Alexandru Sassu a fost deputat FSN, apoi PD, trecand in sfarsit la PSD.

Un om care-si cauta continuu identitatea morala si mai ales politica nu cred ca va fi o buna alegere pentru scopul maret pentru care a fost propus. Altfel spus, TVR va continua sa fie obedienta si neperformanta ca si pana acum. Sa speram ca nu va fi mai rau, caci toate pierderile financiare le suportam tot noi contribuabilii. Cat priveste pierderile morale, mai bine sa nu mai vorbim.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.