Presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu saguna (foto) a transmis Biroului Permanent al Senatului o sesizare cu privire la o perchezitie a procurorilor DNA care a avut loc saptamana trecuta la institutia pe care o conduce, a declarat, ieri, la finalul Biroului Permanent, chestorul Ioan Chelaru (PSD).
Perchezitia cu pricina a constat in ridicarea de catre procurorii anticoruptie a mai multor documente de la Curtea de Conturi, in cadrul anchetei privind o licitatie organizata in 2002 cu privire la achizitia de contraceptive supraevaluate prin care statul roman a fost prejudiciat cu suma de 660.000 de lei, potrivit unor surse judiciare.

Ancheta in acest caz il vizeaza pe actualul vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor Remus Baciu. De asemenea, procurorii DNA au "vizitat" si sediul Ministerului Sanatatii Publice (MSP), de unde au luat mai multe copii ale unor documente referitoare la licitatia din 2002. Potrivit anchetatorilor, modul prin care au fost achizitionate materialele contraceptive a adus prejudicii bugetului Sanatatii si implicit, bugetului de stat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.