Romania propune crearea unei piete energetice alternative la cea ruseasca si cere eliminarea discriminarilor practicate de Rusia
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Baku, in Azerbaidjan, ca regiunea Marii Negre si cea a Marii Caspice trebuie sa devina un nod important al retelelor energetice catre pietele UE. Pe acestea, el le vede ca "alternativa de aprovizionare cu energie". Seful statului roman a participat ca invitat la reuniunea la nivel inalt din capitala azera a GUAM, organismul de cooperare regionala care reuneste Georgia, Ucraina, Azerbaidjanul si Moldova.

In opinia presedintelui, "dezvoltarea infrastructurii de transport reprezinta un obiectiv important al regiunii". Presedintele a adus in discutie preocu-parile la nivelul UE care s-au concentrat pe consolidarea securitatii energetice. Adresindu-li-se participantilor, Basescu a spus ca statele lor, "situate in proximitatea zonei caspice si central-asiatice, suscita atentie pentru ca detin rezerve energetice, dar si capacitati de productie si export considerabile".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.