Consilierul ministrului rus al Apararii, Vladimir Samanov, a comparat Romania cu Germania nazista

Totul a pornit de la propunerea lui Teodor Melescanu ca trupele romane sa desfasoare manevre comune cu cele ale Federatiei Ruse. "Ministrul roman al Apararii este probabil necunoscator al istoriei daca face astfel de propuneri", a spus samanov . El a mentiont, in context, ca "in perioada interbelica, armata noastra a participat la manevre militare comune cu Germania fascista • Toate acestea s-au sfarsit, dupa cum bine se stie, prin atacul perfid al Germaniei asupra Uniunii Sovietice".

Fostul ministru al Apararii din partea PD, Sorin Frunzaverde le-a cerut ministrilor Melescanu si Cioroianu sa raspunda la ceea ce reprezentantul democratilor a catalogat drept "afront" al Rusiei la adresa Romaniei.

Concret, pe data de 5 iunie actualul ministru al Apararii, Teodor Melescanu a declarat ca va lansa o invitatie Federatiei Ruse pentru a desfasura manevre comune pe teritoriul Romaniei, pentru a inlatura suspiciunile vecinului din est legate de prezenta in tara noastra a bazelor militare americane.

Raspunsul ministerului rus al apararii a venit prin consilierul Vladimir samanov, in niste termeni socanti. samanov a spus ca probabil Melescanu nu cunoaste istorie si nu stie ca Rusia a facut manevre comune cu Germania nazista si dupa aceea Germania lui Hitler a atacat Rusia. Comparatia oficialului rus a fost interpretata de Frunzaverde ca fiind un "afront" nu numai la adresa ministrului Apararii si a institutiei pe care acesta o conduce ci si un "afront grav" la adresa Romaniei. intr-o atare situatie, reprezentantul PD i-a cerut si lui Adrian Cioroianu sa se implice, pentru a cere lamuriri in legatura cu modul in care s-a ajuns la compararea Romaniei de azi cu Germania nazista.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.