Melodia-hit a primaverii lui 1990 a fost compusa in toaleta Facultatii de Geologie din Bucuresti, unde era mai multa liniste pentru "a face cantecele"

Cantecul care insoteste si astazi orice amintire legata de Fenomenul "Piata Universitatii", "Imnului golanilor", a fost compus de Cristi Paturca in cinci minute, in toaleta Facultatii de Geologie a Universitatii Bucuresti. Acolo, departe de vacarmul zecilor de mii de manifestanti, s-au nascut aproape toate melodiile Pietei.

"Sa faci muzica e ca si cand ai face dragoste"

"Mai bine haimana, decat tradator, / Mai bine huligan, decat dictator..." Versurile se canta uneori singure, spune astazi Cristi Paturca, cel care a compus muzica "Imnului golanilor". "Uneori, sa faci muzica pentru niste versuri este ca si cand ai face dragoste. Vine de la sine. Asa a fost si in cazul acestui text, scris de o studenta, Laura Botolan", explica Paturca.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.