Diagramele testarii la poligraf a lui Genica Boerica au scos in evidenta ca raspunsurile la intrebarea 8 relevanta cauzei au produs ''note specifice comportamentului simulat''.

La cererea DNA, Seviciul Criminalistic al Capitalei a facut o constatare asupra comportamentului lui Genica Boierica privind declaratiile facute impotriva fostului presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, in dosarul ''Matusa Tamara''.

Intrebarea 8 suna asa: ''In primavara anului 2001, cand te-ai intalnit cu Melinescu Ioan langa Oficiu, acesta ti-a spus ca are dosarul cu privire la Dana Nastase?'', Genica Boierica a raspuns: Da. ''In discutia post-test, subiectului i-a fost adus la cunostinta faptul ca a fost diagnosticat ca nesincer'', se arata in porcesul-verbal.

Ancheta in dosarul ''Matusa Tamara'', in care fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata, a fost construita pe denuntul lui Genica Boerica sustinut de alte doua persoane. In rechizitoriul prezentat de DNA se arata ca in dosar au mai fost anchetati Rodica Stanoiu, Mihai Tanasescu, Serban Mihailescu si Ovidiu Grecea. Insa, adevarul a inceput sa iasa la lumina, pana acum urmarindu-se pe orice cai discrediditarea fostului premier, argumentele fiind mai mult decat neintemeiate. La cererea DNA, Seviciul Criminalistic al Capitalei a facut o constatare asupra comportamentului lui Genica Boierica privind declaratiile facute impotriva fostului presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor Ioan Melinescu, in dosarul ''Matusa Tamara''.

Intrebarea 8 suna asa : ''In primavara anului 2001, cand te-ai intalnit cu Melinescu Ioan langa Oficiu, acesta ti-a spus ca are dosarul cu privire la Dana Nastase?'', Genica Boierica a raspuns: Da.

''In discutia post-test, subiectului i-a fost adus la cunostinta faptul ca a fost diagnosticat ca nesincer'', se arata in porcesul-verbal. Testarea a avut loc in data de 13 aprilie 2007. Genica Boerica a fost supus testului poligraf cu privire la denuntul legat de implicarea lui Ioan Melinescu in sustragrea unui dosar aflat la Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si care o viza pe Daniela Nastase, dovedindu-se, astfel, sinceritatea afirmatiilor sale. DNA sustine ca in timpul unor raspunsuri s-au detectat indicii ale comportamentului simulat a lui Boerica, insa procurorii motiveaza prin faptul ca denuntatorul cunostea dinainte situatiile despre care a fost chestionat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.