Omar Hayssam a dezvaluit, in direct, la Realitatea TV, ca unul dintre adevaratii rapitori ai jurnalistilor romåni a dat declaratii in dosarul in care este inculpat Mohammad Munaf, in Bagdad. Sirianul a dat publicitatii si numele acestuia: Muhammed Hardan Hashim al-Issawi, fost luptator, potrivit lui Hayssam, din Armata Mujahedinilor si Brigazile lui Ayman

Singurul terorist cunoscut cu acest nume a fost unul dintre "locotenentii" celebrului Abu Mussab Al-Zarqawi, ucis intr-un atac armat

Hardan Hashim, capturat de fortele Coalitiei, este cunoscut sub numele de Abu Sa’id si, potrivit site-ului trackingthethreat.com, este, in prezent, incarcerat. Potrivit declaratiei lui Hardan, la care a facut referire Omar Hayssam, organizatia terorista care a rapit grupul de chinezi si pe cei doi francezi era condusa de Abdullah Ismail, alias Abu Ibrahim. Ziarul nostru a oferit, anul trecut, informatii in exclusivitate despre aceasta grupare de teroristi, care a avut legaturi cu armata lui Zarqawi

Hayssam a sustinut, miercuri seara, ca doctorul Mohamed Yassim a spus, in instanta, "99% minciuni". Potrivit sirianului, doctorul Yassim l-a "anchetat", in primele doua saptamåni de detentie, "intr-o locatie de långa Academia de Politie, din Baneasa", unde era prezent si procurorul George Muscalu, fostul sef al DIICOT. Trebuie precizat faptul ca doctorul Yassim a participat la "audiere", cel mai probabil in calitate de traducator, nu de anchetator

Omar Hayssam a dezvaluit, in direct, la Realitatea TV, ca unul dintre adevaratii rapitori a dat declaratii in dosarul rapirii instrumentat acum in Bagdad, in care este inculpat Mohammad Munaf. Sirianul a dezvaluit si numele acestuia: Muhammed Hardan Hashim al-Issawi. Teroristul era, potrivit lui Hayssam, luptator al Armatei Mujahedinilor si al Brigazii lui Ayman. Singurul terorist cunoscut cu acest nume este un locotenent al celebrului Abu Mussab Al-Zarqawi, capturat de fortele Coalitiei. Hashim este cunoscut sub numele de Abu Said si, potrivit site-ului trackingthethreat.com, este detinut in prezent. Ziarul nostru a oferit, anul trecut, informatii in exclusivitate despre gruparea terorista care a rapit grupul de chinezi la care a facut referire si Omar Hayssam.

Intrat in direct la Realitatea TV, Omar Hayssam a declarat ca, la dosarul in care este cercetat Mohammad Munaf, in Irak, exista o declaratie data de un irakian pe nume Muhammed Hardan Hashim al-Issawi. Despre acesta, Hayssam sustine ca este unul dintre adevaratii rapitori, iar, potrivit declaratiei date, a aderat de opt luni, la Armata Mujahedinilor, iar, de patru luni, la Brigazile lui Ayman. In declaratia data autoritatilor din Bagdad, Hardan Hashim mai spune, potrivit lui Hayssam, ca "erau doua grupari, dintre care una era condusa de Ismail Abdullah, alias Abu Ibrahim, autorul rapirii unor chinezi si a doi francezi".

Singurul terorist cu numele de Muhammed Hardan Hashim a fost "locotenent" al celebrului Abu Mussab Al Zarqawi, fosta mana dreapta a lui Osama Bin Laden, ucis intr-un atac armat al coalitiei. Hardan Mashim a fost capturat de fortele Coalitiei, iar, in prezent, potrivit ultimelor informatii aparute pe site-ul trackingthethreat.com, este incarcerat. Muhammed Hardan Hashim, alias Abu Sa’id, a fost implicat in numeroase atacuri asupra Guvernului irakian si a unor tinte civile, in distrugerea unor posturi de politie, centre de recrutari, dar si in atacuri asupra unor sonde de petrol si misiuni umanitare. In timpul Operatiunii Al Fajr, Hardan Hashim a disparut din Fallujah. In acel moment, fortele Coalitiei au oferit 50.000 de dolari pentru orice informatie care sa duca la capturarea sa.

Hayssam: Yassim m-a anchetat

Omar Hayssam a spus, miercuri seara, ca legaturile sale cu doctorul Mohamed Yassim sunt strict de afaceri, insa il acuza ca tot ce a declarat in instanta sunt "99% minciuni". Pe de alta parte, Hayssam acuza faptul ca doctorul Yassim l-a "anchetat", in primele doua saptamani de detentie, "intr-o locatie de langa Academia de Politie din Baneasa, in partea dreapta, probabil intr-un loc al serviciilor secrete". La aceste "audieri" a participat, potrivit lui Hayssam, si procurorul George Muscalu, fostul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Mai mult, sirianul fugar spune ca liderul Uniunii Arabilor din Romania, doctorul Yassim, a purtat "negocieri" cu el in celula de la Rahova, unde l-a vizitat de mai multe ori. Scopul in opinia lui Hayssam era de a scoate informatii de la sirian pentru ca "unii si altii sa poata ajunge generali", in schimbul obtinerii de anumite avantaje. Hayssam a sustinut ca doctorul Yassim i-a spus in decembrie 2004 ca el face parte din noua putere, PSD, partidul din care facuse parte sirianul, aflandu-se in opozitie. Trebuie precizat faptul ca doctorul Yassim a participat la acea audiere de care a pomenit Hayssam cel mai probabil in calitate de traducator, nu de anchetator, acesta din urma fiind George Muscalu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.