Ministrul Nicolaescu a dat ordin ca Spitalul Judetean Arges si Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti sa cumpere un soft furat, creat de o firma la care actionar a fost ex-ministrul liberal de la Finante

SC ROMANIAN SOFT COMPANY SRL, firma din care a facut parte pana nu demult si fostul ministru de Finante, liberalul Sebastian Vladescu - in prezent secretar de stat la acelasi minister - a intrat pe piata medicala din Romania prin copierea unui program apartinand SC OMNIS GROUP SRL. Asa cum ZIUA a dezvaluit de curand, acest lucru a fost posibil prin cumpararea a doi salariati de la OMNIS - care sunt acuzati de furt intelectual - si angajarea lor la RSC, pe bani frumosi.

Printr-o donatie mascata catre spitalele de Urgenta al MAI, "Prof. dr. Dimitrie Gerota" si cel al SRI, "Prof. dr. Agrippa Ionescu", piratii IT au penetrat sistemul, ajungand la ora actuala sa incheie numeroase contracte cu unitati spitalicesti din toata tara. Acestora li s-a dictat de la centru, de catre clanul liberal de guvernamant, sa achizitioneze urgent aplicatiile ARES.NET, CARE.NET, AMBULANTA si mai ales HIPOCRATE, toate avand ca baza de conceptie softul furat de la OMNIS, si anume sistemul ISIS.NET. Ultimele doua institutii de pe aceasta lista a rusinii sunt Spitalul Judetean Arges si Sf. Ioan din Bucuresti. Dupa ce ministrul Sanatatii Nicolaescu a schimbat conducerile celor doua entitati, a dat ordinul de achizitionare a pachetului HIPOCRATE, desi acesta se confrunta cu mari inconveniente de aplicare si este departe de a fi satisfacator.

Fief-ul PNL din Sanatate

In primavara lui 2006, ministrul Eugen Nicolaescu a demis, pe criterii politice, 23 de consilii de administratie si 15 directori generali de mai multe spitale. Fiindca nu simpatiza cu clanul liberal, dr. Constantin Paun, de la Spitalul Judetean Arges, a aflat de la televizor ca i s-a luat postul, decizie care n-a fost motivata in vreun fel. La scurt timp, in locul lui a fost numit, interimar, ortopedul Gabriel Copciag, unul dintre fruntasii liberali ai judetului. Apoi, in urma unui concurs aranjat, adica "cu dedicatie", acesta a fost confirmat pe functia de director general. Ceva mai devreme, sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges a fost investit dr. Adrian Tase, un alt liberal de vaza prin Pitesti, avand-o in subordine directa, la Inspectia Sanitara de Stat (ISS), pe sotia dr. Copciag, Aura, care a migrat degraba in PNL.

Grija pentru pacienti

Una dintre primele masuri luate de noul manager al spitalului argesean a fost instalarea unor sisteme video de supraveghere, care ar fi fost obtinute printr-o donatie. Asa cum am demonstrat in recentul articol intitulat "Piraterie la Interne si SRI", aceasta practica a mai fost folosita cu brio si la spitalele MIRA si SRI din Capitala. RSC SRL a sponsorizat cele doua entitati cu programul piratat HIPOCRATE, pentru o mai buna gestionare si administrare a unitatilor. Masinatiunea s-a facut din spatele unei fundatii care - culmea coincidentei! - poarta acelasi nume cu spitalul Internelor.

Ulterior, s-au incheiat cu "Gerota" si "Agrippa Ionescu" asa-zise contracte de mentenanta, care acopera cu varf si indesat, iar in timp depasesc de cateva ori costul real al programului. Urmatoarele masuri adoptate, tot spre binele bolnavilor, au fost instituirea unei taxe de vizitare a pacientilor in afara orelor de vizita si sporirea efectivelor de paza. In continuare, s-a mai incheiat un contract de prestari servicii pentru tomografii, cu clinica privata ELIM. La care clinica este actionar si dr. Iana, directorul Spitalului Universitar Bucuresti, un alt membru marcant al PNL, presedinte al Comisiei Nationale de Radiologie, dar mai ales consilier al lui Eugen Nicolaescu.

Capii PNL, primiti ca Ceausescu

Cu ocazia unei vizite de lucru la Spitalul Judetean Arges, anuntata din timp, managerul a luat masuri ca Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, precum si delegatia care l-a insotit sa fie bine primiti. Tot spre binele bolnavilor. Ca atare, din fondurile alocate pacientilor, dr. Copciag a dispus vopsirea usilor lifturilor in albastru si a holului in portocaliu, amenajarea gazonul de la intrare si plantarea a numeroase flori. Cheltuiala s-a justificat pe deplin, in opinia managerului liberal, deoarece si premierul Tariceanu a vizitat spitalul, o saptamana mai tarziu, in fruntea unei numeroase delegatii de partid si de stat.

Sa mai spunem ca dr. Gabriel Copciag a incercat o vreme sa-i ia locul colegului sau de partid, Adrian Tase, la conducerea DSP Arges, insa pasenta nu i-a iesit. Drept urmare, s-a grabit sa infirme zvonurile potrivit carora ar fi intentionat sa devina seful propriei sotii, inspectorul sef al ISS, Aura Colciag. Dr. Tase, care lucreaza ca medic cardiolog tot la Spitalul Judetean al PNL, are de furca cu un dosar penal, fiind suspectat pentru abuz in functie impotriva intereselor publice, fals material, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, cu un prejudiciau de 300.000 RON (Dosar nr. 5445/P/2006).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.