"Concluzia raportului este ca actul de retrocedare a Castelului Bran este lovit de nulitate absoluta, pentru ca nu s-au respectat prevederile legilor existente, prevederi potrivit carora domeniul public este inalienabil", a afirmat Puchianu, dupa ce a prezentat in Comisia de abuzuri raportul subcomisiei pe care o prezideaza.

Puchianu a aratat ca, pe de alta parte, in momentul in care s-au stabilit mostenitorii castelului nu s-au respectat procedurile, astfel incit in prima cerere de retrocedare, formulata catre Prefectura Brasov, au existat cinci mostenitori, iar ulterior, restituirea s-a facut doar catre trei dintre acesti mostenitori. Puchianu a precizat ca raportul subcomisiei va fi prezentat plenului Camerei Deputatilor, care se va pronunta asupra sa printr-o hotarire, urmind ca Parlamentul sa sesizeze Guvernul, ICCJ, Parchetul ICCJ si celelalte institutii abilitate ale statului referitor la cele constatate in raport.

"Actele sint lovite de nulitate, procedurile nu au fost respectate, restituirea a fost ilegala. Decizia in acest sens se va lua de catre instanta", a spus Puchianu, mentionind ca raportul subcomisiei va intra in dezbaterea plenului Camerei cel mai probabil saptamina viitoare. La rindul sau, presedintele Comisiei de abuzuri, deputatul Tudor Mohora, a aratat ca raportul subcomisiei nu este final, acesta urmind sa fie nuantat in sensul de a propune Camerei sa se faca in continuare demersuri, inclusiv prin sesizarea unei instante de judecata, care poate sa se pronunte asupra acestui caz.