„Jur sa urasc din adincul fiintei mele pe toti dusmanii patriei“, jura ofiterul Mihai Avramides la intrarea in Securitate. Potrivit Grupului de Investigatii Politice, el este cel care l-ar fi recrutat pe Traian Basescu.
Grupul de Investigatii Politice (GIP) a dezvaluit ieri dosarul de cadre al ofiterului de Securitate Mihai Avramides, despre care anterior sustinuse ca l-a recrutat in 1978 pe Traian Basescu, pe cind acesta era student la Institutul de Marina din Constanta. Dosarul de cadre al lui Avramides este primul care ajunge sa fie cunoscut public in integralitate. El contureaza, in citeva zeci de pagini, evolutia profesionala a lui Mihai Avramides, care s-a impartit intre doua "arme" ale Ministerului de Interne: Securitate si penitenciare.

Nascut in 1947 in Galati, Avramides a inceput ca magazioner la Intreprinderea de impletituri apartinind Directiei Generale a Penitenciarelor din MAI. Sansa sa a fost ca in 1969 sa fie selectionat si admis la Scoala militara de ofiteri activi de la Baneasa, pe care a absolvit-o in 1972, la profilul penitenciare. Pe 23 octombrie 1969, ca elev al acestei scoli, Mihai Avramides a depus juramintul de credinta fata de Securitate. "Eu, Avramides Mihai, cetatean al Republicii Socialiste Romania, intrind in rindurile fortelor armate, jur sa fiu devotat poporului muncitor, patriei mele si conducerii de stat (...). Jur sa urasc din adincul fiintei mele pe toti dusmanii patriei si ai poporului muncitor. (...) Daca voi calca juramintul meu, sa ma loveasca pedeapsa aspra a legii Republicii Socialiste Romania si sa-mi atrag ura si dispretul oamenilor muncii."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.