Rezervele interne de combustibil pentru Atomocentrala de la Cernavoda vor fi epuizate in zece ani. Reactoarele 2 si 4 vor vor functiona cu importuri

Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, intentioneaza sa gaseasca un furnizor strain de uraniu, care sa asigure necesarul pentru reactoarele 3 si 4, intrucat rezervele interne de metal radioactiv s-ar putea epuiza pana in anul 2017.

Europa cere piete altenative

"Nuclearelectrica a inceput prospectarea pietei pentru gasirea de surse alternative de uraniu, a incercat sa obtina oferte, intrucat rezervele interne pentru Unitatile 1 si 2, la fel cum mentioneaza si proiectul de strategie energetica al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), sunt estimate sa se epuizeze pana in 2017", a declarat, recent, un reprezentant al Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR CME), care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeana cere ca o centrala nucleara sa aiba furnizori alternativi de uraniu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.