Calimente mai spune ca din declaratiile fostului sef al SIE, Claudiu Saftoiu, a rezultat ca si acest serviciu are aparatura de ascultare. Potrivit aceleiasi surse, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna are instalata pe masini aparatura cu care se pot asculta chiar si convorbirile din locuinte. Anul trecut, DNA a cerut 3.800 de mandate pentru interceptari.

Mihai Calimente, deputat PNL de Arad si membru in Comisia Parlamentara pentru Cercetarea Interceptarilor Ilegale, a declarat ca la comisie au sosit informatii potrivit carora s-au facut inregistrari ilegale. Acesta afirma ca, desi doar SRI poate face inregistrari, DNA are terminale catre care SRI dirijeaza convorbiri interceptate.

Deputatul PNL a precizat ca din declaratiile fostului sef al SIE, Claudiu Saftoiu, rezulta ca si acest serviciu are aparatura de ascultare, iar Directia Generala de Informatii si Protectie Interna are instalata pe masini aparatura cu care se pot asculta chiar si convorbirile din locuinte. Mihai Calimente a mai declarat ca, dupa audierea lui George Maior, directorul SRI, a rezultat faptul ca anul trecut DNA a cerut 3.800 de mandate de ascultare si au fost ascultate peste 1.000.000 de convorbiri. Reamintim ca, printre cei care au acuzat interceptarile ilegale se afla Mircea Geoana sau Dan Voiculescu. Acesta din urma a declarat in martie la Palatul Parlamentului ca �in Romania se fac interceptari ilegale, atat de catre SIE, cat si de alte servicii�.

Presedintele PSD a declarat, in data de 29.05.2007, la un talk-show al TVR1, ca a ajuns sa-i fie �teama� sa aiba conversatii telefonice private, pentru ca dialogurile lui ar putea fi interceptate. Liderul social-democrat a afirmat, cu privire la problema interceptarilor ilegale, ca aceasta situatie este �o chestiune certificata, pe zi ce trece apar dovezi suplimentare�, acuzandu-l pe presedintele Traian Basescu ca �a incurajat folosirea brutala a institutiilor statului pentru supravegherea adversarilor politici�. Acesta a explicat ca, in zilele urmatoare, se va demonstra la DNA ca acestia au interceptari ilegale, ceea ce face ca �toate dosarele de coruptie in Romania sa fie lovite de nulitate�.