Lege care tocmai a fost votată de Parlament și promulgată. Schimbările au fost făcute după proiectul in acest sens prezentat de ministrul Justiției, Tudor Chiuariu, astfel că ANI ar putea incepe să funcționeze in aproximativ patru luni.

Premierul Tăriceanu a explicat că ANI nu va mai fi in subordinea Senatului, așa cum prevedea legea, prevedere care a deranjat Comisia Europeană. Și totuși, conducerea ANI va trebui să prezinte un raport anual in fața Senatului.

De asemenea, Guvernul a decis ieri reducerea la jumătate a diferenței dintre averea dobandită și veniturile realizate in timpul mandatului care declanșează aplicarea legii, reprezentand 10.000 de euro, iar confiscarea averilor se va face in cazul in care persoanele verificate nu le pot justifica, și nu in cazul averii ilicite, cum prevedea legea.

In aceeași ordonanță de urgență, Guvernul a alocat și un sediu pentru ANI, intr-o vilă care a fost inchiriată pe o sumă modică unei societăți, "din grația celebrului RA-APPS", a precizat premierul Călin Popescu Tăriceanu. Cu această ocazie, primul-ministru a promis, nervos: "Nu mă las pană nu distrug acest RA-APPS!".