Guvernul argumenteaza ca nivelurile reduse ale taxei de prima inmatriculare trebuie sa intre in vigoare in anul urmator celui in care au fost adoptate, potrivit “principiilor” Codului fiscal.
Noua formula de calcul al taxei de prima inmatriculare, transmisa luni de autoritatile romane Comisiei Europene, prevede niveluri de pina la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari la cele noi, data propusa pentru intrarea in vigoare a modificarilor legislative fiind 1 ianuarie 2008.

Una dintre principalele modificari aduse formulei de calcul vizeaza scaderea cuantumului taxei o data cu vechimea masinii, potrivit scrisorii oficiale trimise de Guvern Comisiei Europene. Propunerea statului roman prevede totodata extinderea scalei de virsta a masinii la 20 de ani. Intrarea in vigoare a noilor prevederi la 1 ianuarie 2008 este motivata de catre autoritatile romane prin necesitatea respectarii principiului din Codul fiscal potrivit caruia modificarile aduse acestuia trebuie sa intre in vigoare la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care au fost adoptate. Astfel, pina la finele acestui an ar urma sa fie aplicate actualele niveluri ale taxelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.