Presedintele se adreseaza Parlamentului, solicitind sa-i sustina prioritatile politice si legislative.
Seful statului va cere astazi, cu prilejul mesajului adresat Parlamentului, sustinere pentru prioritatile legislative si cele ce tin de organizarea politica, afirma surse de la Cotroceni. In acest ultim caz, presedintele va pleda pentru constituirea unei majoritati parlamentare transparente si responsabile. Cu aceasta noua majoritate politica in fata, ne-au explicat sursele din Administratia Prezidentiala, Traian Basescu le va propune senatorilor si deputatilor sa voteze cit de curind un guvern provizoriu, dar stabil a carui misiune sa fie gestionarea guvernarii tarii, dar numai pina la alegerile legislative de anul viitor.

Guvernul provizoriu va avea de organizat, sustin sursele indicate, pe linga legislativele de anul viitor si alegerile locale, dar si scrutinul dedicat europarlamentarilor. In acest ultim caz, presedintele le va solicita sa voteze o data clara pentru alegerile europarlamentare asupra careia sa nu se mai revina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.