Actualitate29 Mai 2007

Lectura de 2 minute

Mai multe cazuri concrete de coruptie ale unor diplomati sunt in analiza interna la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), unele dintre ele urmand a fi discutate vineri, intr-o sedinta a Colegiului Director.

Exista "indicii clare" privind un "comportament incorect fata de standardele profesionale" al mai multor persoane din corpul diplomatic si consular al Romaniei. Adrian Cioroianu a declarat ca nu este interesat sa dea verdicte in cazurile aflate in analiza pentru ca acest lucru tine de atributia instantelor de judecata si ca nici nu urmareste o �goana� in demascarea faptelor de coruptie din MAE. Si dosarul Fabulospirit, pentru care s-a platit 110.000 de euro fara a se organiza o licitatie, intra in ancheta.

Mai multe cazuri concrete de coruptie ale unor diplomati sunt in analiza interna la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), unele dintre ele urmand a fi discutate vineri, intr-o sedinta a Colegiului Director, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica. Potrivit oficialului MAE, nu pot fi comunicate mai multe date despre aceste cazuri, dar el a adaugat ca exista �indicii clare� privind un �comportament incorect fata de standardele profesionale� al mai multor persoane din corpul diplomatic si consular al Romaniei. La randul sau, seful diplomatiei, Adrian Cioroianu, a declarat ca nu este interesat sa dea verdicte in cazurile aflate in analiza dat fiind ca acest lucru tine de atributiile instantelor de judecata si ca nici nu urmareste o �goana� in demascarea faptelor de coruptie din MAE, insa unele dintre aceste probleme semnalate in urma unor sesizari ar fi fost confirmate deja.

Totodata, intrebat de jurnalisti in legatura cu dosarul campaniei de imagine �Fabulospirit� pe al carei proiect MAE a platit aproximativ 110.000 de euro firmei GAV/Scholz&Friends Bucuresti fara a organiza o licitatie, Cioroianu a lasat sa se inteleaga ca si acesta este in analiza printre celelalte cazuri. Ministrul Afacerilor Externe a declarat sambata, intr-o emisiune televizata, ca ar fi vorba de zece asemenea cazuri aflate in atentia conducerii MAE, insa, luni, purtatorul de cuvant Ilie Banica a refuzat sa confirme cifra respectiva.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.