Magazinele duty-free de la granitele terestre cu tarile din afara UE pot fi redeschise, in conditiile in care a intrat in vigoare legislatia care permite functionarea acestora, au declarat surse din Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), informeaza Mediafax.
Actul normativ prin care a fost respinsa ordonanta de urgenta privind regimul duty-free, aprobata anul trecut, a fost publicat, marti, in Monitorul Oficial, astfel ca incepand de vineri a reintrat in vigoare legislatia care permite existenta duty-free-urilor pe granitele terestre. Sursele au mentionat ca, in urma discutiilor, s-a constat ca "nu mai sunt necesare norme suplimentare". In relatia cu tarile din UE nu exista frontiera din punct de vedere vamal, pentru ca este spatiu comun, astfel ca va fi posibila numai redeschiderea magazinelor de pe granitele non-UE, cu Ucraina, Serbia si Republica Moldova, adica 32 de magazine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.