La doar cateva zile dupa ce s-a reintors la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a semnat un decret prin care i-a retras lui Corneliu Vadim Tudor Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de cavaler.

"Tribunul" a fost avertizat cu retragerea gradului de cavaler dupa ce a refuzat sa isi ceara scuze pentru comportamentul avut in cadrul sedintei Parlamentului in care Traian Basescu a condamnat comunismul.

Prin decretul semnat in acest sens, seful statului a revenit asupra hotararii luate de Ion Iliescu in ultimele lui zile petrecute la Cotroceni, perioada in care l-a gratiat si pe Miron Cozma. Asupra acestei decizii, Iliescu a apucat sa se razgandeasca la timp...

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a ramas fara "Steaua Romaniei", dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat un decret in acest sens, la doar cateva zile dupa ce s-a reintors la Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, "dupa indeplinirea procedurilor legale", Traian Basescu a semnat retragerea Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler liderului PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor.

Presedintele PRM a fost avertizat de mai multe ori cu retragerea acestui ordin si de fiecare data a reactionat acuzandu-l pe Traian Basescu de subiectivism si rea-intentie. "N-au decat sa mi-o retraga! Daca aceasta decoratie a ajuns la mana unor derbedei, ea nu mai are nicio valoare! (...) Daca au ajuns sa-mi retraga o decoratie pe care mi-a acordat-o un alt presedinte, Ion Iliescu, pentru contributia mea ca sef de partid la eleborarea tuturor documentelor necesare Romaniei la aderarea la UE, atunci Palatul Cotroceni a ajuns o lada de gunoi!", declara la acea vreme "Tribunul".

Vadim Tudor a fost decorat in ultimele zile petrecute la Cotroceni de fostul sef de stat, Ion Iliescu, perioada in care acesta l-a gratiat pe Miron Cozma, revenind insa asupra deciziei in urma presiunilor exercitate de societatea civila. De "Steaua Romaniei", oferita lui C. V. Tudor, Ion Iliescu nu a mai avut ragaz sa se ocupe...

Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei" a cerut "Tribunului" sa prezinte scuze publice celorlalti detinatori ai ordinului, "pentru comportamentul nedemn" pe care l-a avut in timpul sedintei Parlamentului in care Traian Basescu a condamnat comunismul. Scuzele nu au aparut, asa ca s-a cerut reanalizarea dreptului de cavaler pentru C.V. Tudor.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.